Τι λέει ο ιατροδικαστής για τον θάνατο του άτυχου φοιτητή του ΕΜΠ

Τι λέει ο ιατροδικαστής για τον θάνατο του φοιτητή στην Κάλυμνο

Στην Κάλυμνο έφτασε κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών όπου και έριξε περισσότερο φως στην τραγική ιστορία του 21χρονου φοιτητή του ΕΜΠ. Ο φοιτητής του Πολυτεχνείου εξαφανίστηκε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής και αγνοούνταν για έξι ημέρες όπου τελικά βρέθηκε νεκρός το Σάββατο.

Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα του από την αυτοψία, το τραύμα στο κεφάλι του φοιτητή έχει προκληθεί από βαρύ όργανο και όχι από πυροβολισμό. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα του ιατροδικαστή από την αυτοψία στον τόπο που βρέθηκε νεκρός ο άτυχος Νίκος Χατζηπαύλου 21 χρόνων.


Σύμφωνα με τον Πάνο Κοτρέστο, ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα τη νεκροψία, η σορός του Νίκου Χατζηπαύλου έφερε πολλαπλές κακώσεις σε πολλά σημεία, αλλά όχι τραύμα από όπλο. «Δεν μπορώ να μιλήσω ακόμα για έγκλημα, αν δεν ολοκληρώσω τη νεκροψία - νεκροτομή, μέχρι αύριο το απόγευμα», δήλωσε ο ιατροδικαστής, ενώ επεσήμανε ότι το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα του νεαρού δεν είναι εκεί όπου κόπηκε το νήμα της ζωής του. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο άτυχος Νίκος Χατζηπαύλου έφερε χτυπήματα από ρόπαλα και μια μαχαιριά χαμηλά στη μέση.

Ο χρόνος θανάτου προσδιορίζεται τρεις μέρες μετά την εξαφάνιση του, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, αλλά ακριβέστερες απαντήσεις θα δοθούν όταν η σορός μεταφερθεί στη Ρόδο για νεκροψία-νεκροτομή και τις απαραίτητες εργαστηριακές αναλύσεις.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια αφού τα τραύματα του θύματος  δεν είναι συμβατά με πτώση. Οι εκδορές στο σώμα του φανερώνουν ότι άτυχος νέος  σύρθηκε  από τους δολοφόνους του και αφέθηκε σε χαντάκι της περιοχής Λαγκά Χώρας Καλύμνου.

Το θύμα βρέθηκε  άγρια ξυλοκοπημένο στο πρόσωπο και στο σώμα, χωρίς την μπλούζα του και φορώντας ένα παπούτσι.

Το άψυχο σώμα του Νίκου εντοπίστηκε τυχαία από νεαρό νησιώτη, το απόγευμα του Σάββατου 25 Νοεμβρίου, σε σημείο που είχε ερευνηθεί πολλές φορές τις προηγούμενες μέρες.

Όπως όλα δείχνουν  μεταφέρθηκε εκεί την προηγούμενη νύχτα, μετά από σημαντικές μαρτυρίες που έφθασαν στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και έκαναν λόγο για άτομα με παραβατική συμπεριφορά που δρουν στην συγκεκριμένη περιοχή και έχουν σκορπίσει τον τρόμο στους κατοίκους του νησιού. Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι  ο άτυχος νέος να βρέθηκε άθελα του μπροστά σε μια παράνομη συναλλαγή.

Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία που ανέφερε η Αγγελική Νικολούλη στην εκπομπή, τα παπούτσια και οι κάλτσες που εντοπίστηκαν σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση και αναγνωρίστηκαν από τους συγγενείς, βρίσκονταν εκεί  αρκετές μέρες πριν την εξαφάνιση. Πιθανόν οι συγγενείς να μπερδεύτηκαν, αφού το θύμα όταν βρέθηκε φορούσε ένα παπούτσι.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr