Φοιτήτρια η 19χρονη που συνελήφθη με κοκαΐνη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ (ΦΩΤΟ)

Φοιτήτρια η 19χρονη που συνελήφθη με κοκαΐνη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ

Ο πατέρας της είναι σε κατάσταση σοκ - «Είμαστε στο απόλυτο σκοτάδι. Ακόμα δεν έχω μιλήσει με το παιδί μου». Στιγμές απόγνωσης ζει η οικογένεια του 19χρονου μοντέλου από την Μυτιλήνη που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ καθώς μετέφερε 2,6 κιλά κοκαΐνης, ενώ νέα σενάρια για την εμπλοκή της στην υπόθεση έρχονται στο φως.

Υπενθυμίζεται ότι η 19χρονη πλέον αντιμετωπίζει ακόμα και το ενδεχόμενο της ποινής των ισοβίων.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγους μήνες αφότου το 19χρονο μοντέλο τελείωσε το σχολείο, έφυγε από την Μυτιλήνη και πήγε στην Καλαμάτα. Οι γονείς της ήξεραν πως πήγε εκεί για να εγγραφεί σε ένα ΙΕΚ, ωστόσο φαίνεται ότι η κοπέλα ότι είχε άλλα σχέδια.

«Είμαστε στο απόλυτο σκοτάδι. Ακόμα δεν έχω μιλήσει με το παιδί μου. Μάθαμε την είδηση από το Διαδίκτυο. Σήμερα το μεσημέρι κάναμε κάποιες επαφές με το προξενείο και περιμένουμε απαντήσεις». Αυτά δήλωσε αποκλειστικά στο "Πρώτο Θέμα" το μεσημέρι της Πέμπτης ο πατέρας της 19χρονης που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης αξίας περίπου 307.000 δολαρίων και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει ακόμα και το ενδεχόμενο της ποινής των ισοβίων. Ο πατέρας της κοπέλας που είναι αστυνομικός στο επάγγελμα βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως ενώ ο ίδιος είναι υπερασπιστής του νόμου, το παιδί του έγινε παραβάτης. «Τους τελευταίους δύο μήνες, κινούνταν μεταξύ Αθήνας και Καλαμάτας καθώς έψαχνε το κατάλληλο ιδιωτικό ΙΕΚ για να γραφτεί» τονίζει ενώ αναφορικά με το μοιραίο ταξίδι λέει: «Πραγματικά δεν γνωρίζαμε τίποτα! Εκανα σε πρώτη φάση κάποιες επαφές μέσω αστυνομίας, όμως δεν έχω καταφέρει ακόμα να μιλήσω με το παιδί μου».

Δείτε φωτογραφίες της:

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της τελωνειακής υπηρεσίας του Χονγκ Κονγκ η μεταφορά ναρκωτικών είναι ένα «σοβαρό παράπτωμα» που τιμωρείται «με πρόστιμο έως 5 εκατομμυρίων δολαρίων Χονγκ Κονγκ (640.000 δολάρια ΗΠΑ) και ποινή ισόβιας κάθειρξης». 

Στην επίσημη ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η η 19χρονη έφτασε στο Χονγκ Κονγκ με πτήση από την Αιθιοπία με τους τελωνειακούς να εντοπίζουν τα ναρκωτικά σε μια συσκευασία που είχε κρύψει σε κρύπτη στο σακίδιο πλάτης της.

Η 19χρονη επρόκειτο την Τετάρτη να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου.

Η συσκευασία στην οποία είχαν τοποθετηθεί τα ναρκωτικά

Σύμφωνα με τα shanghaiist.com και South China Morning Post, η 19χρονη Ελληνίδα είναι η τέταρτη γυναίκα επισκέπτης που συνελήφθη την τελευταία εβδομάδα στο αεροδρόμιο, προσπαθώντας να περάσει παράνομα κοκαΐνη.

Οι Αρχές εξετάζουν αν οι τέσσερις γυναίκες, ανάμεσά τους και η Ελληνίδα, σχετίζονται μεταξύ τους και «στρατολογήθηκαν» από τον ίδιο έμπορο ναρκωτικών, ώστε να περάσουν παράνομα κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ.  

Οι υπόλοιπες τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν είναι μια 19χρονη που έφτασε από την Αιθιοπία, μια 52χρονη που έφτασε από το Περού μέσω Ολλανδίας και μια 24χρονη που έφτασε από την Τανζανία μέσω Αιθιοπίας.

«Θύμα καταστάσεων», δήλωσε ο δικηγόρος της 19χρονης

«Η 19χρονη φαίνεται πως είναι θύμα καταστάσεων, είναι θύμα άλλων. Βρέθηκε ξαφνικά, από την Καλαμάτα στο Χονγκ Κονγκ», δήλωσε πριν από λίγο στο «ΘΕΜΑ 104,6» και στην εκπομπή «Εντός Θέματος» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Λαμπράκο και Παναγιώτη Σουρέλη, ο εκπρόσωπος της οικογένειάς της, Σάκης Κεχαγιόγλου. Η  Ειρήνη Μελισσαροπούλου συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης αξίας περίπου 307.000 δολαρίων και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει ακόμα και το ενδεχόμενο της ποινής των ισοβίων.

Ο κύριος Κεχαγιόγλου υποστήριξε ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση, αν αναλογιστεί κανείς την ποσότητα και τον τρόπο της σύλληψης.

«Με διόρισε δικηγόρο της υπόθεσης ο πατέρας της Ειρήνης. Εγώ ανέλαβα την υπεράσπιση, εκπροσωπώντας την οικογένειά της, διότι η 19χρονη αυτή την στιγμή βρίσκεται σε άλλη χώρα. Αν χρειαστεί να μεταβώ εκεί, τα δεδομένα αλλάζουν. Προφανώς, της έχουν διορίσει δικηγόρο εκεί. Να υπογραμμίσω ότι ανέλαβα την υπόθεση προ τριών ωρών. Οι εξελίξεις στην υπόθεση είναι θέματα των επόμενων ημερών». 

Ο δικηγόρος είπε, μεταξύ άλλων, ότι στο παρελθόν, έχει αναλάβει παρόμοιο περιστατικό στην Πίζα της Ιταλίας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr