Φοιτητής ετών 91 στην Κρήτη

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος συμμετοχών γίνονται αυτή την περίοδο στην Χερσόνησο και στα Μάλια, τα μαθήματα από το «Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο». Η μεγάλη προσέλευση των συμμετεχόντων είναι πρωτοφανής και επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο το αμείωτο ενδιαφέρον αλλά και την δίψα για μάθηση των σπουδαστών κατά την διάρκεια των 12 διδακτικών ενοτήτων.

Γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας, συμμετέχουν με χαρά σε αυτό το πρόγραμμα γνώσης που ξετυλίγεται στα σημερινά πρότυπα εκπαίδευσης. Ανάμεσα στους φοιτητές που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα είναι και ο κύριος Μιχάλης Φανουράκης, με καταγωγή από την Επισκοπή που είναι 91 ετών!

Ο κ. Μιχάλης είναι επίτιμος φοιτητής στο «Δημοτικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Χερσονήσου» είναι πρώην αγρότης και στα νιάτα του δεν κατάφερε να πάει σχολείο. Ήρθε η ώρα λοιπόν να αναπληρώσει αυτό το κενό, συμμετέχοντας στα μαθήματα που πραγματοποιούνται στις Γούρνες, κάθε Σάββατο 11.00 -13.00 το πρωί κα στα Μάλια 16.00 – 18.00 το απόγευμα.

Σε τακτά διαστήματα συμμετέχει και σε διάφορα άλλα σεμινάρια γνώσεων και είναι από τους αγαπημένους μαθητές των καθηγητών. Είναι Επίτιμος Φοιτητής και στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο. Συνήθως σημειώνει, ρωτάει και κάθεται στις πρώτες θέσεις για να έχει καλύτερη ακουστική. Οι γνώσεις του δίνουν ζωή και από ότι φαίνεται ο κ. Μιχάλης, δεν αφήνει λεπτό να πάει χαμένο.

«Ο κ. Φανουράκης είναι σοφός άνθρωπος. Είναι τιμή μας να συμμετέχει στα μαθήματα» ανάφερε στο ekriti, η Αντιπρόεδρος του ΔΕΑΠ Χερσονήσου και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου, Δέσποινα Πλευράκη.

«Το πρόγραμμα μας έχει πολύ μεγάλη προσέλευση. Γι΄αυτό συνεχίζονται ακόμη οι εγγραφές» επισημαίνει. «Κρατάει τέσσερα χρόνια. Αποτελείται από 12 ενότητες και όποιος φοιτητής καταφέρει να τελειώσει 10 ενότητες θα πάρει βεβαίωση σπουδών» ολοκληρώνει η Αντιπρόεδρος.