Κινητοποιήσεις φοιτητών στη Πάτρα ενόψει Πολυτεχνείου

Κινητοποιήσεις φοιτητών στη Πάτρα ενόψει Πολυτεχνείου

Η επιστολή που έχει αποστείλει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών Πάτρας στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για τις κινητοποιήσεις των φοιτητών στη Πάτρα ενόψει Πολυτεχνείου έχει ως εξής:

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ, ΟΣΟ ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΣ !! Ο οργανωμένος αγώνας του λαού και της νεολαίας για τη ζωή που έχουμε ανάγκη, κόντρα σε κυβερνήσεις-ΕΕ-ΔΝΤ και μεγαλοεπιχειρηματίες είναι η δύναμη που έχουμε για να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στη μόρφωση-τη δουλειά και τη ζωή.  


ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΑΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ!  Κάθε φοιτητής και σπουδαστής χρειάζεται να πάρει θέση απέναντι στα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα επικίνδυνα σενάρια που μπλέκει τη χώρα για να εξασφαλίσει τις μπίζνες ντόπιων και ξένων επενδυτών και αμερικάνικων συμφερόντων. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

  • βάζει τη χώρα πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς για το μοίρασμα των αγορών στη περιοχή, αυτοί οι ανταγωνισμοί είναι που έχουν οδηγήσει στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία, την Ουκρανία, την διχοτόμηση της Κύπρου. 
  • Δίνει γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών, μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Δίνει δισεκατομμύρια για τα F-16, αναβαθμίζει τις ΝΑΤΟΙΚΕΣ βάσεις, συζητά για μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο, δίνει νέα λιμάνια και αεροδρόμια, το Αιγαίο έχει μετατραπεί σε ΝΑΤΟΙΚΗ θάλασσα, τα σύνορα της χώρας αξιοποιούνται για πέρασμα των ΝΑΤΟΙΚΩΝ στρατευμάτων, οι κοινές ασκήσεις ελληνικών και ΝΑΤΟΙΚΩΝ ενόπλων δυνάμεων πολλαπλασιάζονται ενώ παραμένουν έλληνες φαντάροι εκτός συνόρων.
  • Ξεπλένει τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, έχει μετατραπεί σε ντίλερ ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Κομπάζετε για τα πλεονάσματα που έχουν ματώσει τις οικογένειές μας, διαφημίζει την εργασιακή ζούγκλα που μας περιμένει, παίρνει τα συγχαρητήρια από το ΣΕΒ και τους εταίρους που εφαρμόζει πιστά τις επιταγές των επιχειρηματιών. 

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΜΟΡΦΩΣΗ- ΔΟΥΛΕΙΑ - ΖΩΗ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ! ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΣΤΕΡΟΥΝ. 

Διεκδικούμε να έχουμε κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών μας, 

Σπουδάζουμε με σκοπό να μάθουμε ολοκληρωμένα το αντικείμενό μας, για να συμβάλλουμε με την επιστήμη μας στην ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου του λαού. 

Θέλουμε δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενο που σπουδάζουμε. 

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 

ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ

Η εξέγερση του Νοέμβρη ήταν από τις κορυφαίες στιγμές της αντιδικτατορικής πάλης, της πάλης κατά του ιμπεριαλισμού, κατά των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Είχε προηγηθεί συνειδητή προεργασία, η πολύχρονη αντίσταση, η πολύχρονη παράνομη δουλειά, πολλές θυσίες από αγωνιστές που δε δείλιασαν μπροστά σε δυσκολίες και βασανιστήρια, τότε που φαινόταν ότι «τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει». Και τότε και σήμερα ισχύει ότι ο αγώνας έχει απαιτήσεις, ανηφοριές και χρειάζεται να καλλιεργείται η αντοχή στις δυσκολίες. Αντοχή που καλλιεργείται από την πίστη στο δίκιο του εργαζόμενου λαού, που είναι και ο παραγωγός του πλούτου.

Σήμερα, που κυβερνήσεις και διοικήσεις θέλουν συλλόγους συνεργάτες των υπουργείων και των επιχειρηματιών,  η μαζική δράση των φοιτητών  είναι η απάντηση για συλλόγους μαζικούς, μαχητικά όργανα που διεκδικούν τις ανάγκες των φοιτητών ενάντια σε κυβερνήσεις-ΕΕ-ΔΝΤ και μονοπώλια. 

Οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο βρήκαν δύναμη στους χιλιάδες εργαζόμενους, οικοδόμους και εργάτες, το λαό της Αθήνας που όλοι μαζί αντιμετώπισαν την καταστολή, τις επιθέσεις της Χούντας μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο. Οι εργαζόμενοι, ο λαός είναι ο σύμμαχος μας, η συμπόρευση με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ μπορεί να δώσει αντοχή, συνέχεια, δύναμη στους αγώνες μας.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ 

ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ, ΤΟ ΝΑΤΟ, ΤΗΝ ΕΕ. 

ΠΕΤΑΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕ ΜΑΣ όσους αναπολούν τη Χούντα, την εξυμνούν, όπως οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, που κρύβουν ότι ήταν ένα καθεστώς τρόμου, με φυλακίσεις, εξορίες, βασανιστήρια για το λαό. Ήταν και είναι εχθροί του λαού και των παιδιών του Γι’ αυτό και με λύσσα καταγγέλλουν τους αγώνες μας σήμερα για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας σταματήσουν. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! Έξω οι φασίστες της Χ.Α. από τις σχολές και τις γειτονιές . 

  • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα.
  • Καμία συμμετοχή - καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους ενάντια στους λαούς. Καμία αλλαγή συνόρων. 
  • Να σταματήσει οποιαδήποτε συνεργασία πανεπιστημίων και ΤΕΙ με τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ. 

Προχωράμε σε 

  1. Μπαράζ κινητοποιήσεων σε συλλόγους . Να πάρουν θέση και να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας .
  2. Τετάρτη 15/11 οργανώνουμε και συμμετέχουμε σε εκδήλωση φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων στην Αγορά Αργύρη με θέμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
  3. Πέμπτη 16/11 οργανώνουμε και συμμετέχουμε στη κατάθεση στεφάνου με τα σωματεία , ταξικά συνδικάτα και άλλους φορείς . Η πορεία θα καταλήξει σε συναυλία με θέμα «έξω το ΝΑΤΟ» , «ΟΧΙ στα Πυρηνικά στον Άραξο» . Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στη Ρήγα Φεραίου.
  4. Παρουσίαση υλικού για την εξέγερση του Πολυτεχνείου στο σύλλογο με τραγούδια .
  5. Παρασκευή 17/11 συμμετέχουμε μαζικά στη πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου στη Πλατεία Γεωργίου.
  6. Συμμετοχή στην εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ για σύσκεψη φορέων Κυριακή 26/11 στην αγορά Αργύρη για το συντονισμό της δράσης όλων των φορέων του κινήματος μπροστά στα πυρηνικά στον Άραξο.
  7. Συνάντηση με το Δήμαρχο της Πάτρας για να συζητήσουμε τα προβλήματα στις σχολές μας και να πορευτούμε μαζί το επόμενο διάστημα . Η συνάντηση θα γίνει τη Δευτέρα 20/11.
  8. Κινητοποίηση στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για να απαιτήσουμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας και να πάρει θέσει για θέματα του Πανεπιστημίου (υποδομές κα.)Η κινητοποίηση θα γίνει τη Τρίτη 21/11 και ώρα 10 .
  9. Κινητοποίηση στη Διοίκηση των ΚΤΕΛ τη Τετάρτη 22/11 και ώρα 12:00 για να απαιτήσουμε τη μείωση του εισιτηρίου και να μπούνε λεωφορεία για τους εστιακούς φοιτητές που μένουν στα ξενοδοχεία. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr