Και στους φοιτητές η έκδοση ηλεκτρονικών καρτών - Πως θα μετακινείστε και η διαδικασία!

Και στους φοιτητές η έκδοση ηλεκτρονικών καρτών - Πως θα μετακινείστε και η διαδικασία!

Παράταση για τις ηλεκτρονικές κάρτες για την μετακίνηση με τα μέσα μεταφοράς αλλά και ειδικές θύρες για ανέργους και φοιτητές, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Νίκος Μαυραγάνης.

Από πρώτη του Νοέμβρη καταργείται το εισιτήριο μιας διαδρομής ενώ δόθηκε παράταση έως τις 5 Νοεμβρίου για την προμήθεια των ηλεκτρονικών καρτών. Όσοι έχουν εισιτήρια μιας διαδρομής θα μπορούν να τα ανταλλάξουν με τα τα παλιά εισιτήρια μίας διαδρομής. Ειδικά όσοι έχουν αποστείλει φάκελο με τα στοιχεία τους για την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας, θα μπορούν να χρησιμοποιούν την παλιά κάρτα έως 10 Νοεμβρίου.


Παράλληλα άνεργοι, ΑμεΑ, φοιτητές και γενικά οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης θα εισέρχονται στους σταθμούς από ξεχωριστή ελεγχόμενη θύρα.

Επεκτείνεται και στους φοιτητές η διαδικασία έκδοσης προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών με κατάθεση φακέλου στα εκδοτήρια, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ. Οι κάρτες θα αποστέλλονται με το ταχυδρομείο στη διεύθυνση της επιλογής τους.

Η διαδικασία αφορά όλους τους κατόχους μηνιαίων καρτών κανονικής τιμής, καθώς και τους επιβάτες άνω των 65 και κάτω των 18 ετών, που διαθέτουν μηνιαία κάρτα εντός του 2017.

Πλέον, η σχετική δυνατότητα παρέχεται και στους φοιτητές. Ήδη, έχουν αποσταλεί ταχυδρομικώς 3.500 προσωποποιημένες ηλεκτρονικές κάρτες.

Αναλυτικά τα βήματα της διαδικασίας:

Βήμα 1. Προετοιμασία φάκελου μεγέθους Α4 με τα ακόλουθα στοιχεία:

1. Φωτοτυπία της υπάρχουσας μηνιαίας κάρτας με μηνιαίο κουπόνι (έτους 2017).

2. Φωτοτυπία εγγράφου που πιστοποιεί τον αριθμό ΑΜΚΑ.

3. Πρόσφατη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου ή ταυτότητας.

4. Εκτύπωση του Εντύπου Προσωποποίησης με QR Code από το www.athenacard.gr

5. Στη περίπτωση των φοιτητών χρειάζεται προσκόμιση φωτοτυπίας ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ.

Βήμα 2. Αναγραφή στοιχείων επί του φακέλου

Αναγράφονται επί του φακέλου τα ακόλουθα στοιχεία: Όνομα, επώνυμο και διεύθυνση, όπου θα αποσταλεί η προσωποποιημένη κάρτα (οδός, αριθμός, περιοχή, Τ.Κ) μέσω ταχυδρομείου.

Βήμα 3. Ο φάκελος παραδίδεται ανοικτός σε οποιοδήποτε σταθμό των γραμμών 1,2,3 της ΣΤΑΣΥ, χωρίς αναμονή για την έκδοση της κάρτας

Παράδοση του ανοικτού φακέλου (σε όλους τους σταθμούς των γραμμών 1,2 και 3 της ΣΤΑΣΥ, σε προκαθορισμένα σημεία με ειδική σήμανση).

Οι φάκελοι διαχειρίζονται με ασφαλή διαδικασία.

Βήμα 4. Αποστολή του φακέλου στη διεύθυνση επιλογής των επιβατών

Ο φάκελος με την προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα χωρίς κόμιστρο και τα λοιπά στοιχεία, αποστέλλεται ταχυδρομικά στη διεύθυνση που αναγράφεται στο φάκελο.

Βήμα 5. Φόρτιση προσωποποιημένης κάρτας με προϊόντα κομίστρου

Η προσωποποιημένη κάρτα, η οποία αποστέλλεται ταχυδρομικά, δεν είναι φορτισμένη με κόμιστρο.

Οι επιβάτες πηγαίνουν σε οποιοδήποτε «Αυτόματο Μηχάνημα Επαναφόρτισης Καρτών» (ΑΜΕΚ) των γραμμών 1,2 και 3 της ΣΤΑΣΥ και στις στάσεις του Τραμ της ΣΤΑΣΥ ή στα εκδοτήρια της ΟΣΥ ή και στο www.athenacard.gr και φορτίζουν την προσωποποιημένη κάρτα, με όποιο προϊόν επιθυμούν (30 ημερών, εισιτήριο των 1,40 ευρώ, κλπ).

Τα εκδοτήρια που λειτουργούν διαρκώς για την παραλαβή φακέλωνια τη διευκόλυνση των επιβατών λειτουργούν διαρκώς εκδοτήρια, τα οποία δέχονται φακέλους για την έκδοση προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών ως εξής:

Σύνταγμα (γραφείο Επικοινωνίας Κοινού), 7 ημέρες την εβδομάδα , από 07.00 - 20.00 .

Ομόνοια (θυρίδα στα εκδοτήρια) , 7 ημέρες την εβδομάδα, από 07.00 - 20.00.

Πειραιάς (θυρίδα στα εκδοτήρια), 7 ημέρες την εβδομάδα, από 10.00 - 20.00.

Αττική (σταθμαρχείο), 7 ημέρες την εβδομάδα, από 06.00 - 20.00.

Μοναστηράκι (θυρίδα στα εκδοτήρια), 7 ημέρες την εβδομάδα, από 10.00 - 20.00.

Πανεπιστήμιο (θυρίδα στα εκδοτήρια), 5 ημέρες την εβδομάδα, από 10.00 - 20.00.

Με άλλη ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΑ παρέτεινε την έκδοση προσωποποιημένων καρτών έως τις 5 Νοεμβρίου και την έκδοση καρτών με ανοικτούς φακέλους μέχρι τις 10 Νοεμβρίου. Σχετικές δηλώσεις είχε κάνει το πρωί και ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάννης.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr