Φοιτητικό Σπίτι: Πόσο θα κοστίσει

Φοιτητικό Σπίτι: Πόσο θα κοστίσει

Μπορεί οι βάσεις 2016 να μην έχουν ανακοινωθεί ακόμα, ωστόσο πολλοί γονείς έχουν ξεκινήσει τις έρευνες για το διαμέρισμα που θα μείνουν οι υποψήφιοι φοιτητές.

Οι τιμές αναμένεται να κυμανθούν στα περσινά επίπεδα και ίσως με μικρή πτώση, περίπου 5 έως 10%, καθώς η ζήτηση θα είναι μικρότερη καθώς πολλά παιδιά επιλέγουν να σπουδάσουν στις πόλεις που μένουν λόγω οικονομικής κρίσης.


Γκαρσονιέρες ή δυάρια, είναι εκείνα που έχουν μεγαλύτερη ζήτηση και ειδικά όσα διαμερίσματα βρίσκονται κοντά στις σχολές και κοντά σε μετρό.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα που αφορούν το Φοιτητικό Σπίτι ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Στον νομό Αττικής οι τιμές για γκαρσονιέρες ξεκινούν από τα 140 ευρώ και μπορεί να φτάσουν μέχρι τα 320 ενώ για ένα δυάρι οι τιμές είναι από 160 μέχρι 350 ευρώ.

Στη Θεσσαλονίκη οι γκαρσονιέρες κυμαίνονται από 160 έως 300 ευρώ και τα δυάρια από 200 μέχρι 350 ευρώ, ενώ στην Πάτρα ένας φοιτητής θα βρει μια γκαρσονιέρα από 150 έως 250 ευρώ και δυάρι από 200 μέχρι 300 ευρώ.

Η εναλλακτική που προσφέρεται είναι η ιδιωτική φοιτητική εστία. Ένας χώρος αποκλειστικά για φοιτητές, με διαμερίσματα πλήρως επιπλωμένα.

Αφού νοικιάσουμε το σπίτι ακολουθεί η διαδικασία της επίπλωσής του.

Τα απολύτως απαραίτητα που χρειάζεται ένα φοιτητικό σπίτι είναι:

1. ένα μικρό ψυγείο που θα καλύπτει τις ανάγκες ενός ατόμου.

2. μία μικρή κουζίνα και κάποια απλά μαγειρικά σκεύη.

3. ένα μικρό τραπέζι φαγητού και μία-δύο καρέκλες.

4. ένα γραφείο.

5. ένα κρεβάτι.

Από κει και πέρα, θα χρειαστεί σίγουρα ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής (τον οποίο ο φοιτητής πιθανότατα να έχει ήδη) και ίσως μία μικρή τηλεόραση για τις ελεύθερες ώρες.

Όλα τα τελευταία νέα και συμβουλές για το Φοιτητικό Σπίτι στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr ή ΕΔΩ

newsbomb

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr