Odysseus II: Διαγωνισμός επιστήμης του διαστήματος για φοιτητές από όλη την Ευρώπη

Odysseus II: Διαγωνισμός επιστήμης του διαστήματος για φοιτητές από όλη την Ευρώπη

Διαγωνισμός επιστήμης του διαστήματος για μαθητές και φοιτητές από όλη την Ευρώπη Διεθνή ταξίδια, έπαθλα μεγάλης αξίας, μαθητεία σε διαστημικούς οργανισμούς και εταιρίες αεροδιαστημικής – τρεις εξαιρετικοί λόγοι για να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό επιστήμης του διαστήματος Odysseus II.

Οι εγγραφές για τον επόμενο κύκλο του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 μόλις άρχισαν. Ο διαγωνισμός προσφέρει σε όσους αγαπούν το διάστημα, από 7-22 ετών, τη δυνατότητα να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.


Ζητούνται: νέοι Ευρωπαίοι με διάθεση να εξερευνήσουν και ενδιαφέρον για την επιστήμη του διαστήματος!

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε πολλαπλούς γύρους (εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο) και σε 3 ξεχωριστές ηλικιακές κατηγορίες:

  • Skywalkers – ηλικία 7 – 13 (Δημοτικά σχολεία)• Pioneers – ηλικία 14 – 19 (Γυμνάσια – Λύκεια)
  • Pioneers – ηλικία 14 – 19 (Γυμνάσια – Λύκεια)
  • Explorers – ηλικία 17 – 22 (Πανεπιστήμια)

Έμπειροι κριτές θα αξιολογήσουν τις συμμετοχές βάσει της επιστημονικής γνώσης, της πρακτικής εφαρμογής, της ομαδικότητας και της δημιουργικότητάς τους. Για τους νικητές σε εθνικό επίπεδο, που θα διαγωνιστούν στους περιφερειακούς και το διεθνή τελικό, το πρόγραμμα καλύπτει τα έξοδα ταξιδίου και διαμονής. Τα βραβεία περιλαμβάνουν iPads, ηλεκτρονικά τηλεσκόπια, ευκαιρίες για ταξίδια, για μαθητεία σε διαστημικούς οργανισμούς και εταιρίες αεροδιαστημικής, καθώς και ταξίδι στο European Spaceport στη Γαλλική Γουϊάνα στη Νότια Αμερική.

Εγγραφείτε ηλεκτρονικά τώρα! Υποβολή συμμετοχών (ολοκληρωμένα έργα) θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι τις 31 Μαρτίου 2017.

Αναλυτικές πληροφορίες – συμπεριλαμβανομένου ενημερωτικού φακέλου για εκπροσώπους ΜΜΕ, καθώς και οδηγίες για ηλεκτρονικές εγγραφές και υποβολή συμμετοχών είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.odysseus-contest.eu.

Ο διαγωνισμός Odysseus

Ο διαγωνισμός Odysseus διοργανώνεται από τους εταίρους του Odysseus II, ένα τριετές πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Horizon 2020 research and innovation (grant agreement 640218). Η τρέχουσα ομάδα υλοποίησης του προγράμματος αριθμεί 14 εταίρους και 4 οργανισμούς υποστήριξης από 11 Ευρωπαϊκές χώρες.

Επικοινωνία

Ελισάβετ Κωνσταντίνου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Προβολής

ΝΟΗΣΙΣ

6ο χμ Θεσσαλονίκης- Θέρμης, 57001 Θέρμη

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ: +30 2310 483 000, εσωτ. 105

Fax: +30 2310 483 020

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr