Το ΠΑΔΑ τίμησε τις φοιτήτριές του

Το ΠΑΔΑ τιμά τις φοιτήτριές του

Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής: Η ισότιμη συμμετοχή της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία και στα αγαθά της εδράζεται σε διαχρονικό πλέγμα οικονομικών, πολιτικών και πολιτιστικών προκαταλήψεων και συνεχίζει να απαιτεί διαρκείς αγώνες και διεκδικήσεις.

Είναι ζήτημα δημοκρατίας, άμβλυνσης ανισοτήτων και εξισορρόπησης επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το μόνο στη χώρα και από τα ελάχιστα διεθνώς όπου από τους 4 Αντιπρυτάνεις οι 3 είναι γυναίκες, εφαρμόζει πολιτική ίσων δυνατοτήτων και ίσων ευκαιριών στους ανθρώπινους πόρους.

Ακόμη, υιοθετώντας την άποψη του Λατίνου ποιητή Βιργίλιου ότι η «γυναίκα ηγείται των γεγονότων» (dux femina facti), συνεχώς δραστηριοποιείται στη δημιουργία των κατάλληλων όρων και προϋποθέσεων για την ισότιμη προσέλκυση, συμμετοχή και καταξίωση γυναικών στα ακαδημαϊκά δρώμενα.

Έτσι, συμβολικά και ενδεικτικά, απένειμε τιμητικές πλακέτες στις ακόλουθες 8 φοιτήτριές του για τις εκτός των σπουδών τους διακρίσεις:

Ισλάμι Άννα, φοιτήτρια του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, για τη συμμετοχή της στη μελέτη και κατασκευή του βραβευμένου οχήματος σε σχήμα Όρκας της φοιτητικής Ερευνητικής Ομάδας ΠΟΣΕΙΔΩΝ.

Μπάϊμπου Άρτεμις, φοιτήτρια του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στο Διαπανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Beach Volley τον Μάϊο του 2019.

Μπακογιάννη Νίκη, μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΠΜΣ «Εφαρμοσμένες Πολιτικές και Τεχνικές Προστασίας Περιβάλλοντος», 2η Ολυμπιονίκης στο άλμα εις ύψος στην Ατλάντα το 1996.

Μποκία Χριστίνα, φοιτήτρια του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, για τη συμμετοχή της στη μελέτη και κατασκευή του βραβευμένου οχήματος σε σχήμα Όρκας της φοιτητικής Ερευνητικής Ομάδας ΠΟΣΕΙΔΩΝ.

Πουλιάση Μαρία-Αθηνά, φοιτήτρια του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στο Διαπανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Beach Volley τον Μάϊο του 2019.

Ρέτζιου Μαρία, φοιτήτρια Τμήματος Νοσηλευτικής, Πανελληνιονίκης στα 4Χ100 μικτή ομαδική στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης το 2013.

Χατζιράι Μπόρα, φοιτήτρια του Τμήματος Γραφιστικής & Οπτικής Επικοινωνίας, νικήτρια του διαγωνισμού για την επιλογή λογότυπου της Ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Χύσκα Νικολέτα, φοιτήτρια του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, οδηγός του μονοθέσιου οχήματος σε σχήμα Όρκας που σχεδίασε η ομάδα ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΑΔΑ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr