Ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ για την αναστολή λειτουργίας Τμήματος του Πανεπιστημίου

Ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ για την αναστολή λειτουργίας Τμήματος του Πανεπιστημίου

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Αναφορικά με την ειδησεογραφία για την αναστολή λειτουργίας 37 νέων πανεπιστημιακών Τμημάτων, στα οποία περιλαμβάνεται το Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας της Σχολής Δημόσιας Υγείας τον Πανεπιστημίου μας, θέλω να σας ενημερώσω ότι:

1. Σε συνεννόηση με την Κοσμήτορα της Σχολής Δημόσιας Υγείας κα. Ε. Πάβη και τον Πρόεδρο τον Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας κ. Γ. Ντουνιά, η Πρυτανεία την Παρασκευή 8-11-2019 έστειλε στο Υπουργείο Παιδείας την επιστολή που επισυνάπτεται.


2. Σε συνάντηση την ίδια ημέρα Παρασκευή 8.11.2019 με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Β. Διγαλάκη, ο οποίος επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο, συζητήθηκε το θέμα, όπού έγινε σαφές ότι δεν υφίσταται θέμα αναστολής λειτουργίας τον Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας αφού αυτό έχει ήδη ακαδημαϊκή λειτουργία ως διάδοχο σχήμα της πρώην Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και δεν αποτελεί «νέο» Τμήμα όπως τα άλλα. Απλώς, το υπό ανάπτυξη Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπονδών τον Τμήματος αυτού Θα υποστεί την προβλεπόμενη διαδικασία πιστοποίησης. 

3. Σε επικοινωνία με την Υπουργό Παιδείας κα. Νίκη Κεραμέως, το Σάββατο 9-11-2019, επιβεβαιώθηκε εκ νέον η ανωτέρω θέση του Υπουργείου Παιδείας, η οποία και θα αποτυπωθεί σε επικείμενη νομοθετική ρύθμιση και δεδομένου ότι το ΠΠΣ είναι στην τελική φάση της διαμόρφωσής του, επαναδιατυπώθηκε η προοπτική της άμεσης πιστοποίησής του. 

Ο Πρύτανης

Παναγιώτης Ε. Καλδής Καθηγητής

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα Φοιτητικά Νέα για το ΠΑΔΑ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr