ΑΠΘ: Επεισόδια στις Φοιτητικές Εκλογές 2017

Επεισόδια σημειώθηκαν σε διαφορετικές Σχολές και Τμήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με αφορμή τις φοιτητικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα, όταν ομάδα νεαρών με καλυμμένα πρόσωπα επιτέθηκαν σε φοιτητές- μέλη της παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΠ, με αφορμή τις φοιτητικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα.

Κατά την επίθεση της ομάδας στη Θεολογική Σχολή τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι ένας φοιτητής του Τμήματος Θεολογίας.

Μείνετε συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για όλες τις εξελίξεις των Φοιτητικών Εκλογών.

"Ήμασταν στην αίθουσα, όπου διεξάγονται οι εκλογές. Γύρω στα 15 άτομα, που φορούσαν κράνη ή κουκούλες, ήλθαν και άρχισαν να αναποδογυρίζουν θρανία και έδρες και να σκίζουν τις αφίσες. Κρατούσαν λοστούς και σιδερόβεργες. Πριν προλάβω να μιλήσω ήλθαν κατά πάνω μου και με χτύπησαν. Στη συνέχεια έφυγαν τρέχοντας", δήλωσε ο φοιτητής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι επιτιθέμενοι, που σύμφωνα με τους φοιτητές προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, πραγματοποίησαν παρόμοιες επιθέσεις σε "τραπεζάκια" της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, εκτός από τη Θεολογική, στην Πολυτεχνική Σχολή, τη Γεωπονική, τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και τη Φιλοσοφική. Χωρίς εντάσεις διεξάγεται η ψηφοφορία στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές εκτιμάται πως κυμαίνεται σε αντίστοιχα επίπεδα με πέρυσι, αν και ο κύριος όγκος των ψηφοφόρων αναμένεται να προσέλθει στις κάλπες αργά το μεσημέρι και μέχρι το απόγευμα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Φοιτητικές Εκλογές 2017

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr


1 1 1 1 1 Αξιολόγηση 0.00 (0 ψήφοι)