Το μήνυμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τις Φοιτητικές Εκλογές 2017

Το πρόγραμμά της για ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο θέτει στην κρίση των φοιτητών η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ενόψει των φοιτητικών εκλογών της 24ης Μαΐου 2017.

Η παράταξη συμπυκνώνει στο τρίπτυχο «μεταρρυθμίσεις - συμμετοχή - ασφάλεια» το διακύβευμα των φετινών εκλογών και τονίζει ότι επιλέγει να συγκρουστεί με όσα κρατάνε τα Ιδρύματα δέσμια του παρελθόντος, χωρίς να αποφεύγει την αυτοκριτική, αλλά αισθανόμενη την ευθύνη για την κατάθεση μιας ολοκληρωμένης πρότασης εκσυγχρονισμού για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας, όπως κάθε χρόνο θα καλύψουν ζωντανά λεπτό προς λεπτό στις 24/5 τη ροή των Αποτελεσμάτων των Φοιτητικών Εκλογών 2017.

Η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ στην ανακοίνωσή της τονίζει:

«Κάθε εκλογική αναμέτρηση απαιτεί από τους συμμετέχοντες να δώσουν το στίγμα τους για την επόμενη μέρα από τις κάλπες. Είναι δημοκρατική υποχρέωση των υποψηφίων να ενημερώνουν τους εκλογείς για το πώς σκοπεύουν να χειριστούν την εξουσιοδότηση να τους αντιπροσωπεύουν.

Πιστή σε αυτό της το καθήκον, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και φέτος θα ανακοινώσει τις προτεραιότητες που θα θέσει εν όψει των Φοιτητικών και Σπουδαστικών εκλογών της 24ης Μαΐου 2017. Έχοντας πλέον συμπληρώσει τρεις δεκαετίες αδιάλειπτης κυριαρχίας στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας, αλλά ταυτόχρονα συναισθανόμενοι τις ανάγκες των πολιτών αλλά και της ακαδημαϊκής κοινότητας για βαθιές τομές στο χώρο της Παιδείας, τολμάμε να θέτουμε στην κρίση των συμφοιτητών μας το πρόγραμμά μας για ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο.

Στην εποχή που οι ιδεοληψίες των καταληψιών γυρίζουν την πατρίδα μας δεκαετίες πίσω, για εμάς, τους εκπροσώπους της φιλελεύθερης ιδεολογίας και της δημοκρατίας στο χώρο της Παιδείας, το διακύβευμα των φετινών Φοιτητικών και Σπουδαστικών εκλογών συνοψίζεται στο τρίπτυχο «μεταρρυθμίσεις - συμμετοχή - ασφάλεια». Επιλέγουμε να συγκρουστούμε με όσα κρατάνε τα Ιδρύματα δέσμια του παρελθόντος, έχουμε το θάρρος της αυτοκριτικής και την ευθύνη μιας ολοκληρωμένης πρότασης εκσυγχρονισμού και ανανέωσης για να δώσουμε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τη δυνατότητα να κινηθεί δυναμικά προς το μέλλον.

Στις 24 Μαΐου ο κύριος Τσίπρας και η κυβέρνησή του θα λάβουν ένα ακόμα πιο ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας από το σύνολο των φοιτητών. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα είναι παρούσα για άλλη μια μεγάλη νίκη των ιδεών της».

Γ. Αναστασόπουλος

Με αφορμή τις μεθαυριανές εκλογές ο Γιάννης Αναστασόπουλος, Γραμματέας της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων, δήλωσε: «Η επιλογή είναι ανάμεσα σ ένα πανεπιστήμιο κολλημένο στο παρελθόν και στη πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για ένα σύγχρονο πανεπιστήμιο , που παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας , που διεκδικεί θέση και μπορεί να σταθεί στην σημερινή παγκόσμια πραγματικότητα».

Κ. Στασής

Ο γραμματέας ΔΑΠ ΤΕΙ, Κωνσταντίνος Στασής, δήλωσε: «Καλούμε να συμπαραταχθούν μαζί μας όλες οι φοιτήτριες και όλοι οι φοιτητές που πιστεύουν σ ένα ευρωπαϊκό , ανοικτό και δημοκρατικό πανεπιστήμιο. Η φετινή εκλογική διαδικασία διεξάγεται σε ένα κλίμα ρευστότητας, αβεβαιότητας και ραγδαίων εξελίξεων στον τομέα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας. Απέναντι σε αυτή την καταστροφική πολιτική απορρύθμισης και υποβάθμισης της Παιδείας, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ θα βρεθεί για ακόμη μια φορά απέναντι. Για τον λόγο αυτό, οι φετινές Φοιτητικές - Σπουδαστικές εκλογές θα πρέπει να αποτελέσουν ένα ηχηρό μήνυμα -απάντηση της σπουδαστικής κοινότητας στην υποβάθμιση και την απαξία. Το φετινό μας μήνυμα συνοψίζεται στο τρίπτυχο «μεταρρυθμίσεις - συμμετοχή - ασφάλεια». Επιλέγουμε να συγκρουστούμε με όσα κρατάνε τα ΤΕΙ δέσμια του παρελθόντος. Μπορούμε να ενώσουμε τις φωνές μας για το ΤΕΙ που θέλουμε. Στις 24 Μαϊου η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ θα είναι παρούσα για άλλη μια μεγάλη νίκη των ιδεών της».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις Φοιτητικές Εκλογές 2017

Συντονιστείτε στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για όλα τα νέα και τα αποτελέσματα των Φοιτητικών Εκλογών 2017.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr