Κλωτσιές, μπουνιές, φοιτητών,  φοιτητικές εκλογές, φοιτητικές εκλογές 2016, επεισόδια πανεπιστήμιο πατρών, ΔΑΠ Κλωτσιές και μπουνιές μεταξύ φοιτητών με φόντο... τις φοιτητικές εκλογές!

Κλωτσιές και μπουνιές μεταξύ φοιτητών με φόντο... τις φοιτητικές εκλογές!

Ένταση με σοβαρό τραυματισμό φοιτητών σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Πανεπιστήμιο Πατρών με φόντο, όπως όλα δείχνουν τις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές.

Να αναφερθεί πωε δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη φοιτητικών παρατάξεων πιάνονται στα... χέρια προσπαθώντας έτσι να λύσουν τις όποιες διαφορές τους.


Δήλωση για τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Πατρών προέβη ο βουλευτής Αχαΐας, Ιάσονας Φωτήλας:

«Για άλλη μια φορά το Πανεπιστήμιο μετατρέπεται σε ρινγκ των κομματικών παρατάξεων. Φαινόμενα, όπως επιθέσεις και ξυλοδαρμοί, που κατεγράφησαν στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών στις 07.04.2016 μεταξύ μελών κομματικών παρατάξεων ενόψει των φοιτητικών εκλογών καταδεικνύουν ότι ήρθε επιτέλους η ώρα τα κόμματα να πάψουν να αντιμετωπίζουν τους φοιτητές σαν πελάτες τους και να επιτρέψουν στο Πανεπιστήμιο να επιτελέσει το έργο του ως χώρος εκπαίδευσης και έρευνας.»

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr δημοσιεύουν την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΑΠ έχει ως εξής:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Πάτρας καταγγέλλουμε τα γεγονότα που έλαβαν χώρα σήμερα 7/4/16 στο προαύλιο χώρο του Χημικού όπου τραυματίστηκαν σοβαρά μέλη της παράταξης μας από αναίτια επίθεση μελών της ΚΝΕ-ΜΑΣ-ΠΚΣ. Τα μέλη της ΠΚΣ χωρίς καμία αφορμή επιτέθηκαν στα μέλη μας και ιδιαίτερα σε μέλος του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου του χημικού, προκαλώντας του και σοβαρούς τραυματισμούς και καταστρέφοντας όλο το συνδικαλιστικό υλικό που υπήρχε στο χώρο. Σε όλα αυτά πρωτοστάτης ήταν μάλιστα όχι ένα απλό στέλεχος αλλά ο ίδιος ο γραμματέας Πάτρας της ΠΚΣ.

Ως οργάνωση πάντοτε είμαστε ενάντια σε αυτές τις πράξεις βίας και σε αυτούς που τις προκαλούν. Πάγια θέση μας είναι ότι τέτοιες φασιστικές-Χρυσαυγίτικες ενέργειες και πρακτικές δεν έχουν θέση στο δημοκρατικό και ευνομούμενο πανεπιστήμιο που εμείς οραματιζόμαστε.

Καλούμε λοιπόν τις πρυτανικές αρχές και κάθε άλλο νόμιμο φορέα να προβεί σε ενέργειες για να διασφαλίσει την σωματική ακεραιότητα των σπουδαστών. Μα πάνω από όλα, καλούμε όλους τους φοιτητές να προστατέψουν το πανεπιστήμιο μας από τέτοια φαινόμενα και να απομονώσουν τους λατρευτές των πρακτικών αυτών.

Η βία δεν χωράει στο πανεπιστήμιο όπως και αυτοί που την ασκούν. Όλοι οι φοιτητές στις φοιτητικές εκλογές που έρχονται πρέπει να τους απομονώσουν ώστε να στείλουμε το μήνυμα ότι το πανεπιστήμιο ήταν, είναι και θα είναι δημοκρατικό.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr