Αποκλείουν τον Φ.Σ. του πρώην ΤΕΙ Άμφισσας από τις φοιτητικές εκλογές - Απειλούν με μηνύσεις

Αποκλείουν τον Φ.Σ. του πρώην ΤΕΙ Άμφισσας από τις φοιτητικές εκλογές - Απειλούν με μηνύσεις

Φοιτητικές Εκλογές 2019: "Στην συνεδρίαση του Γ.Π.Α αποφασίστηκε να μην μας επιτραπεί η είσοδος στο Δ.Σ του Γ.Π.Α γεγονός το οποίο μας βρίσκει τελείως αντίθετους, καθώς είναι μια πράξη αντιδημοκρατική και θυμίζει άλλες εποχές και με αυτόν τον τρόπο μας απαγορεύει να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας ως φοιτητές".

Τι καταγγέλλει η ανεξάρτητη φοιτητική παράταξη του Τμήματος Δ.Ο.Ε.Π.Τ.Μ του πρώην ΤΕΙ Άμφισσας και νυν Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για την απόφαση αποκλεισμού τους από τις φοιτητικές εκλογές 2019:


"Όπως κάθε τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρας μας, έτσι και εμείς αιτούμαστε την συμμετοχή μας στις φοιτητικές εκλογές του Γ.Π.Α όπως αρμόζει το άρθρο 16 παράγραφος 5 του συντάγματος. Επιπρόσθετα, δεν έχουν το δικαίωμα να μας στερήσουν τους εκπροσώπους στα συλλογικά όργανα όπως αναφέρεται βάση διατάξεων του νόμου 1968/1982. 'Όλη αυτή η εισαγωγή γίνεται για τον λόγο ότι στην συνεδρίαση του Γ.Π.Α η οποία πραγματοποιήθηκε στις 08.04.2019, αποφασίστηκε με 7 ψήφους κατά και 4 υπέρ να μην μας επιτραπεί η είσοδος στο Δ.Σ του Γ.Π.Α γεγονός το οποίο μας βρίσκει τελείως αντίθετους, καθώς είναι μια πράξη αντιδημοκρατική και θυμίζει άλλες εποχές και με αυτόν τον τρόπο μας απαγορεύει να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας.

Θα θέλαμε να τονίσουμε για ακόμη μία φορά πως αυτή η πράξη είναι παράνομη βάση νομοσχεδίου παιδείας και πιο συγκεκριμένα του επίσημου Φ.Ε.Κ που εκδόθηκε 30-01-2019 (νόμος 4589) με τίτλο Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις. Όλο αυτό, λοιπόν, καθιστά το Τ.Ε.Ι της Άμφισσας κομμάτι του Γ.Π.Α που σημαίνει ότι έχει ίσα δικαιώματα με τα υπόλοιπα τμήματα του Γ.Π.Α.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να τα παρατήσουμε τόσο εύκολα, διότι το τμήμα μας αποτελεί για ακόμα μια φορά διάκριση. Και αυτό εξηγείται επειδή όπως πληροφορηθήκαμε, στις αυριανές φοιτητικές εκλογές το τμήμα της Θήβας θα πάρει κανονικά μέρος κατεβαίνοντας στην Αθήνα για τις εκλογές ενώ το αντίστοιχο τμήμα στο Καρπενήσι, το οποίο έχει συνάψει ιδιωτικό συμφωνητικό με την ΔΑΠ Γ.Π.Α, θα πραγματοποιήσει τις εκλογές στο Καρπενήσι και θα έχει κανονικά έδρα. Και ερωτάμε για ποιο λόγο αυτή η αντιμετώπιση, τί φοβούνται; Μήπως η απάντηση είναι  ότι είμαστε ανεξάρτητη και φοβούνται την γνώμη μας και ότι αυτή θα μετράει όπως των παρατάξεών σας στο Γ.Π.Α.;

Γι αυτό τον λόγο ως φοιτητικός σύλλογος του Δ.Ο.Ε.Π.Τ.Μ θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αποφασίσαμε ομόφωνα, αν δεν αλλάξει κάτι πολύ άμεσα θα προβούμε σε αγωγή εναντίων του Δ.Σ του Γ.Π.Α. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την πιθανή ακύρωση των φοιτητικών εκλογών στο Γ.Π.Α. Σας καλούμε να πάρετε θέση σε όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να επικοινωνήσετε μαζί μας όσον το δυνατόν γρηγορότερα.

Απαιτούμε λοιπόν, ισάξια μεταχείριση, να έχουμε επιτέλους γνώμη και ότι η Άμφισσα ήρθε η ώρα να βγει μπροστά από τον Ήλιο. Ίσα δικαιώματα ΟΛΑ τα Τ.Ε.Ι. του Γ.Π.Α. (Άμφισσα, Θήβα και Καρπενήσι).

Για το γεγονός αυτό έχουν ειδοποιηθεί ήδη, η Πρυτανεία του Γ.Π.Α. Θα προωθηθεί ακόμα, σε πολύ λίγο και στο Υπουργείο Παιδείας.", τα παραπάνω καταγγέλλουν στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr οι φοιτητές του πρώην ΤΕΙ Άμφισσας.

Τα «Φοιτητικά Νέα» το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας, ΠΡΩΤΑ όπως κάθε χρόνο, θα καλύψουν τις εξελίξεις και τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ των Φοιτητικών Εκλογών 2019 σε ζωντανή ροή, μέτρηση των αποτελεσμάτων, λεπτό προς λεπτό.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις Φοιτητικές Εκλογές 2019.  

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr