Τα νέα κρούσματα και τα νέα μέτρα - Απαγορεύονται από αύριο οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων! 1.000 ευρώ πρόστιμο

Τα νέα κρούσματα και τα νέα μέτρα - Απαγορεύονται από αύριο οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων! 1.000 ευρώ πρόστιμο

Νέα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε από αύριο απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις δέκα και πέρα ατόμων με κύρωση διοικητικού προστίμου 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και ανά περίπτωση.

Επίσης αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε δημόσιο χώρο με την συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και αποστάσεων μεταξύ των προσώπων. Επανέλαβε την αυστηρή σύσταση οι πολίτες να μένουν στην κατοικία τους ώστε να αποφύγουν στον μέγιστο βαθμό τις επαφές με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού τους κύκλου.


Πρόσθεσε ότι η κυκλοφορία εκτός οικίας πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο και μόνο για πολύ συγκεκριμένους λόγους και στο αναγκαίο μέτρο για την εξυπηρέτηση ζωτικών και μόνο αναγκών. Αποδεκτές εξαιρέσεις υπάρχουν αποκλειστικά για: 

Τα νέα κρούσματα

Νες ανακοινώσεις για τον κορονοϊό έκανε ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ, λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας. «Όλοι κινδυνεύουμε από τον ιό», τόνισε ο λοιμωξιολόγος, αναφέροντας ότι συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας φτάνουν τους 418 κι αυτό γιατί είχαμε συνολικά 31 νέα κρούσματα μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης. Από τα συνολικά 418 κρούσματα, 64 είναι απροσδιόριστης πηγής, τόνισε ο κ. Τσιόδρας. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Τσιόδρας, 79 άτομα νοσηλεύονται συνολικά στα νοσοκομεία όλης της χώρας, με 13 άτομα να παραμένουν διασωληνωμένα. Μάλιστα, μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 4.000 δείγματα. Μέχρι τώρα πάντως έχουν λάβει εξιτήριο από τα νοσοκομεία 14 άνθρωποι. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr