Επτά είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα! - Οδηγίες ΕΟΔΥ προς φοιτητές

Επτά είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα! - Οδηγίες ΕΟΔΥ προς φοιτητές

Επτά είναι πλέον τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα, όπως έγινε γνωστό το βράδυ του Σαββάτου. Συγκεκριμένα σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κοροναϊό Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε τα εξής:

«Ανακοινώνονται ακόμα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Το πρώτο πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, η οποία παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.


Το δεύτερο πρόκειται για Έλληνα, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ. Το τρίτο πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Τα τρία αυτά περιστατικά, όπως αναφέρει ο κ. Τσιόδρας, προστίθενται στα τέσσερα προηγούμενα.

Νωρίτερα: 5ο κρούσμα

Νέο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη, επιβεβαιώθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Πρόκειται για γυναίκα εκπαιδευτικό που ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι φίλη της 38χρονης, η οποία ήταν η πρώτη που διαγνώστηκε με κορωνοϊό στην Ελλάδα. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με ήπια συμπτώματα.

Μέχρι στιγμής τα κρούσματα ήταν τέσσερα, δύο στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη. Το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα ήταν αυτό της 38χρονης, η οποία ζει στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό και το παιδί της.

Ακολούθησε το τρίτο κρούσμα και πρώτο στην Αθήνα. Ήταν αυτό της 40χρονης από το Μαρούσι που νοσηλεύεται στο “Αττικόν”. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και η 36χρονη, που ήταν το τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού τη χώρα μας.

Το υπουργείο Υγείας αλλά και όλες οι υγειονομικές αρχές συνιστούν ψυχραιμία τονίζοντας ότι ο κοροναϊός είναι διαχειρίσιμος τη στιγμή που η χώρα μας είχε ξεκινήσει από νωρίς την προετοιμασία αλλά και την ενημέρωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ.

Οδηγίες ΕΟΔΥ προς φοιτητές

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας* μέλη της εκπαιδευτικής μονάδας (π.χ. μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, εργαζόμενοι, κλπ.) με ιστορικό ταξιδιού σε περιοχές με συνεχιζόμενη μετάδοση του ιού (Κίνα, Ιαπωνία, Χόνκ Κόνγκ, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ιράν και Ιταλία "οι περιοχές/επαρχίες Emilia-Romagna, Lombardy, Piedmont και Veneto") ή ιστορικό στενής επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από τον νέο κοροναϊό SARS-CoV-2, εντός των προηγούμενων 14 ημερών, οι οποίοι είναι ασυμπτωματικοί, συστήνεται να περιορίσουν τις επαφές τους, να απέχουν από τα μαθήματα ή την εργασία τους, μέχρις ότου παρέλθουν 14 ημέρες από την ημερομηνία επιστροφής τους από το ταξίδι (σε περιοχές με συνεχιζόμενη μετάδοση του ιού – βλέπε ανωτέρω) ή την ημερομηνία τελευταίας στενής επαφής τους με επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από το νέο κοροναϊό SARS-CoV-2 και να παρακολουθούν στενά την υγεία τους, τονίζει ο ΕΟΔΥ. Περισσότερα εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr