Νεότερα για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr ενημερώνουν τους φοιτητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ πως διαφαίνεται διέξοδος τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στο θέμα της μη καταβολής του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος, το οποίου εκκρεμεί η καταβολή από το έτος 2015-2016 και αφορά χιλιάδες αιτήσεις καθώς δεν έχει γίνει η εκκαθάριση από το υπουργείο Παιδείας.

Επίσης εκκρεμούν οι αιτήσεις και η καταβολή του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Αντιπρύτανης επί των Οικονομικών Θεμάτων του ΔΠΘ, Φώτιος Μάρης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η αρμοδιότητα της εκκαθάρισης που ανήκε μέχρι τις 17-02-2017, στο Υπουργείο Παιδείας, δόθηκε στα Ελληνικά Πανεπιστήμια μόλις τον περασμένο Μάϊο, με την εκκρεμότητα των 15.000 αιτήσεων πανελλαδικά.

Όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις που αφορούν τις Αιτήσεις και την Καταβολή του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Το Δημοκρίτειο μέχρι αυτήν την ώρα μη έχοντας την τεχνογνωσία, αλλά και το κατάλληλο προσωπικό, έχει προχωρήσει στην εκκαθάριση περίπου 200 αιτήσεων των φοιτητών του. Ωστόσο από το υπουργείο Παιδείας, δόθηκε η διαβεβαίωση πως θα διατεθεί και το κατάλληλο προσωπικό.

«Μαζί με τους υπαλλήλους της υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου, που θα κάνουμε την εκκαθάριση των υπόλοιπων αιτήσεων, συν το γεγονός πως θα πρέπει να γίνει αναμόρφωση και εκ νέου έγκριση του προϋπολογισμού του πανεπιστημίου, πιστεύουμε πως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε έναν ικανό αριθμό αιτήσεων των φοιτητών για το στεγαστικό επίδομα, που φτάνει τα 1.000 ευρώ μηνιαίως, οπότε πρόκειται για ένα ποσό της τάξης των 2.300.000 ευρώ-2εκ και 300 χιλιάδες ευρώ-«, υπογράμμισε ο κ. Μάρης.

Επι πλέον πρόσθεσε πως πρόκειται να ψηφισθεί από το υπουργείο Παιδείας η ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία θα δέχεται πλέον τις αιτήσεις για το έτος 2016-2017, γεγονός που θα εγγυάται την πιο γρήγορη και άμεση καταβολή του στεγαστικού επιδόματος στους φοιτητές.

Εξ άλλου ο κ. Μάρης στάθηκε και στο τρέχον έργο του Δημοκριτείου, όπου υπάρχει πια εντολή δημοπράτησης για την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων της Ιατρικής Σχολής στην Αλεξ-πολη, από το ΠΕΠ ΑΜ-Θ, ύψους 12 εκ ευρώ. Επίσης ανέφερε και την δημοπράτηση του έργου της μεταφοράς όλων των Σχολών του Δημοκριτείου από την πόλη της Κομοτηνής, στην Πανεπιστημιούπολη, ένα έργο ύψους 56 εκ ευρώ.

  • Η ενημερωτική σελίδα του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα που αφορούν το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr