Να δοθεί άμεσα το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα σε όλους τους φοιτητές!

Να δοθεί άμεσα το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα σε όλους τους φοιτητές!

Να δοθεί τώρα το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα σε όλους τους φοιτητές απαιτεί η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση σχετικά με το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα 2016 αναφέρει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και οι διοικήσεις των σχολών μας προσθέτουν άλλο ένα ακόμα εμπόδιο στο δικαίωμα μας στη μόρφωση. Με την ευθύνη των παραπάνω από την αρχή της χρονιάς δεν έχει καταβληθεί ακόμα το στεγαστικό επίδομα των 1000 ευρώ στους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή πάνω από 5000 φοιτητές να είναι στον αέρα! Πρόκειται για φοιτητές με τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που βλέπουν ακόμα και αυτό το πενιχρό επίδομα ως προϋπόθεση για να μπορέσουν να σπουδάσουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους.


Σχετικό Άρθρο: «Πάγωσε» το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα 2016

Το θέμα δεν είναι "γραφειοκρατικό", όπως λέει το υπουργείο. Όταν πρόκειται για τα κέρδη των μονοπωλίων τα προβλήματα τους τα λύνουν κατευθείαν! Ενώ όταν πρόκειται για τις ανάγκες μας τότε μπαίνουν χίλια εμπόδια! Την ίδια στιγμή δεν αποτελεί λύση το να παραμένουν χιλιάδες φοιτητές στην αναμονή και να περιμένουν το αν και πότε θα έρθουν οι αιτήσεις υποτροφίας του ΙΚΥ, χρόνια τώρα άλλωστε έχουν κοπεί!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και οι διοικήσεις των σχολών μας έχουν τεράστιες ευθύνες! Είναι η δική τους πολιτική που ενισχύει την υποχρηματοδότηση στις σχολές και τις εστίες και φτάνει μέχρι και στο σημείο να κόβει το επίδομα που έχουν ανάγκη χιλιάδες φοιτητές για να σπουδάσουν σήμερα!

Δεν ανεχόμαστε το δικαίωμα στη μόρφωση χιλιάδων φοιτητών να είναι στον αέρα! Να δοθεί τώρα το στεγαστικό επίδομα σε όλους τους φοιτητές που το έχουν ανάγκη! Να αυξηθεί το στεγαστικό επίδομα!

Πραγματοποιούμε κινητοποιήσεις στις διοικήσεις των τμημάτων ώστε να λυθεί άμεσα το συγκεκριμένο πρόβλημα!».

Αν είσαι δικαιούχος του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος και θέλεις να μείνεις ενημερωμένος πάτησε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr