Η Πρυτανεία θα μεταφέρει το αίτημα των φοιτητών για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα

Η πρυτανεία θα μεταφέρει το αίτημα των φοιτητών για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα

Όπως αναφέρουν οι φοιτητές στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr: «Σήμερα πραγματοποιήθηκε στην πρυτανεία κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων Αρχιτεκτόνων, Μηχανολόγων, Βιολογικού, Ηλεκτρολόγων, Φυσικού, Θεατρικών Σπουδών, Φιλοσοφίας, Φαρμακευτικής για το στεγαστικό επίδομα με πρωτοβουλία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (Μ.Α.Σ.).

Φέτος η φόρμα των αιτήσεων για το στεγαστικό επίδομα ήταν ανοιχτή μόνο τον Ιούνιο, χωρίς να υπάρξει επαρκής ενημέρωση με αποτέλεσμα εκατοντάδες φοιτητές να χάσουν την προθεσμία, επειδή ήταν μακριά από τα  σπίτια τους και κάποιοι  άλλοι εργάζονταν.


Οι φοιτητές διεκδικούν να ανοίξει τώρα η φόρμα των αιτήσεων και να δοθεί άμεσα το στεγαστικό επίδομα! Η πρυτανεία θα μεταφέρει το αίτημα στο Υπουργείο σε συνάντηση την Παρασκευή.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι ζήτησαν επίσης να δοθεί έκτακτα το στεγαστικό επίδομα σε όλους τους πρωτοετείς από την αρχή της χρονιάς.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και στο υπουργείο μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα .Tο στεγαστικό επίδομα είναι μια «ανάσα» για πολλές οικογένειες που επιβαρύνονται από τη φοροληστεία και τις μειώσεις μισθών-συντάξεων, που συνεχίζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κάθε φοιτητής έχει δικαίωμα να σπουδάζει και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε καμία Κυβέρνηση και σε κανένα υπουργείο να του στερεί τη δυνατότητα στη γνώση και στην αξιοπρεπή διαβίωση!».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr