Τι απαντά το Υπουργείο Παιδείας για την καταβολή του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος!

Φοιτητικό επίδομα 2016-2017: Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας για τις πληρωμές

Φοιτητικό - Στεγαστικό Επίδομα: Το υπουργείο Παιδείας κάνει γνωστό ότι έχει καταβάλει 33.325.000 ευρώ για το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα 2016-2017 ενώ παρουσιάζει αναλυτικό πίνακα που μπορείτε να τον δείτε μέσα από τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr.

Με αφορμή πλήθος ερωτημάτων που απευθύνουν στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων φοιτητές και γονείς σχετικά με την καταβολή του στεγαστικού επιδόματος του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017, το υπουργείο Παιδείας κάνει γνωστό ότι έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την πληρωμή του συνόλου των αιτήσεων


Όπως υποστηρίζει αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των φοιτητών και θέτοντας ως άμεση προτεραιότητα την έγκαιρη καταβολή του στεγαστικού επιδόματος που εξασφαλίζει την ομαλή συνέχιση των σπουδών τους, το Υπουργείο κατέβαλε τα απαιτούμενα ποσά στους λογαριασμούς των Ιδρυμάτων εντός 20ημέρου από την ημερομηνία υποβολής των σχετικών αιτημάτων χρηματοδότησης.

Έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2017 καταβλήθηκαν στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ 33.325.000 ευρώ, δηλαδή το 100% όσων αιτημάτων χρηματοδότησης υποβλήθηκαν μέχρι τη λήξη του οικονομικού έτους 2017.

Για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα τελευταία νέα για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα πατήστε εδώ.

Παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο επίσπευσε τη διαδικασία δημιουργώντας ηλεκτρονική εφαρμογή αιτήσεων για πρώτη φορά και παρά το γεγονός ότι εξασφάλισε εγκαίρως τις σχετικές πιστώσεις, οι υπηρεσίες μας γίνονται συχνά αποδέκτες διαμαρτυριών για μη έγκαιρη καταβολή του επιδόματος των 1.000 ευρώ στους δικαιούχους.

Προκειμένου να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια ως προς τη διαδικασία, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει το ύψος και την ημερομηνία εξόφλησης των ποσών ανά Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ.

Γίνεται σαφές από όλα τα παραπάνω ότι η όποια καθυστέρηση στην καταβολή δεν οφείλεται σε ολιγωρία του Υπουργείου.

Σημειώνεται, τέλος, ότι αιτήματα χρηματοδότησης που υποβάλλονται εντός του οικονομικού έτους 2018 ικανοποιούνται άμεσα.

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr ενημερώνουν τους Φοιτητές της χώρας ότι οι Αιτήσεις για την παροχή του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος ύψους 1000 ευρώ για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 ξεκινούν με ηλεκτρονική Αίτηση στην πλατφόρμα www.stegastiko.minedu.gov.gr από 1 έως 30 Ιουνίου 2018.

Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα 2017-2018: Δικαιούχοι, Προϋποθέσεις, Διαδικασία & Δικαιολογητικά

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr