Υπουργός Παιδείας: Αύξηση του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος - Σε ποιους φοιτητές

«Στις περιπτώσεις που υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα, που έχουν να κάνουν με πολύ χαμηλό εισόδημα, εμείς θα νομοθετήσουμε τη δυνατότητα τα παιδιά αυτά να έρχονται εκεί που είναι οι γονείς τους. Τώρα, στην περίπτωση που εκεί που είναι οι γονείς, να μην υπάρχουν πανεπιστήμια, θα φροντίσουμε να πάνε σε μια τρίτη πόλη. Δηλαδή, να είναι σε μία πόλη μαζί και να αυξήσουμε το στεγαστικό επίδομα που ήδη παίρνουν αυτά τα παιδιά» αυτά τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου σε συνέντευξη στο κρατικό πρακτορείο σχετικά με τις μετεγγραφές των φοιτητών.

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου: Σε σχέση με τη νομοθετική λειτουργία του υπουργείου, είχατε πει τον περασμένο Δεκέμβριο για μία νέα πρόβλεψη στις μετεγγραφές των φοιτητών, που θα αφορά αδέρφια που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις. Πότε περιμένουμε να το δούμε ως νομοθετική ρύθμιση; Υπάρχει περίπτωση να περιληφθεί στο νομοσχέδιο για το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής;

Ο υπουργός Παιδείας απάντησε: Όντως, θα το δούμε τώρα, στο νομοσχέδιο για το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Έχουμε ολοκληρώσει όλες τις μελέτες των υποπεριπτώσεων. Η γενική γραμμή θα είναι ότι για τις περισσότερες οικογένειες που σπουδάζουν τα παιδιά τους, θα προσπαθήσουμε να σπουδάζουν σε μία πόλη, ώστε να μη συντηρούν πάνω από ένα σπίτι εκτός από αυτό που μένουν. Στις περιπτώσεις που υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα, που έχουν να κάνουν με πολύ χαμηλό εισόδημα, εμείς θα νομοθετήσουμε τη δυνατότητα τα παιδιά αυτά να έρχονται εκεί που είναι οι γονείς τους. Τώρα, στην περίπτωση που εκεί που είναι οι γονείς, να μην υπάρχουν πανεπιστήμια, θα φροντίσουμε να πάνε σε μια τρίτη πόλη. Δηλαδή, να είναι σε μία πόλη μαζί και να αυξήσουμε το στεγαστικό επίδομα που ήδη παίρνουν αυτά τα παιδιά.

Την ενημερωτική σελίδα για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα μπορείτε να την δείτε εδώ.

Διαβεβαίωση ότι η αναμενόμενη ρύθμιση για τις Μετεγγραφές Φοιτητών θα ισχύσει από φέτος

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr