Φοιτητές Κρήτης: "Δεν μας χωρά ο τόπος" - Πρόβλημα η αναζήτηση Φοιτητικού Σπιτιού

Ανακοίνωση με την οποία ζητά εξεύρεση λύσης προκειμένου να έχουν στέγαση όλοι οι φοιτητές εξέδωσε η Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης.

Όπως αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση «με την ανακοίνωση των εισακτέων στο Πολυτεχνείο Κρήτης ξεκινάει και η διαδικασία εγκατάστασης των φοιτητών στην πόλη των Χανίων. Όπως είναι γνωστό, ήδη από την περσινή χρονιά η εύρεση κατοικίας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης με φοιτητές να ψάχνουν ακόμα και μήνες μετά την έναρξη της χρονιάς φοιτητικό σπίτι.

Η κατάσταση με τα σπίτια έχει φτάσει στο απροχώρητο, ειδικά αυτές τις μέρες, που φτάνουν στα Χανιά περίπου 1070 συμφοιτητές μας, εκ των οποίων 700 στο Πολυτεχνείο Κρήτης, έχοντας ξεκινήσει ήδη το ψάξιμο για διαμονή. Παρ’ όλα αυτά όμως, ελάχιστοι από αυτούς θα καταφέρουν να βρουν μία κατοικία αφού αυτή τη στιγμή τα Χανιά είναι υπερπλήρη από τουρίστες που έχουν κλείσει την πλειοψηφία των σπιτιών μέχρι τέλη Οκτώβρη. Οι ιδιοκτήτες νοικιάζουν τα σπίτια σε διαδικτυακές πλατφόρμες και αυτά που μένουν για τους φοιτητές και για τους εργαζόμενους είναι ελάχιστα και αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες μας. Παράλληλα, τα σπίτια που δε νοικιάζονται στα Χανιά έχουν απρόσιτες τιμές και ελάχιστες διαθεσιμότητες.

Ακόμη και για τα σπίτια που με δυσκολία μένει αξιοπρεπώς ένας άνθρωπος οι τιμές είναι δυσανάλογες της ποιότητας. Σε συνδυασμό με το ανύπαρκτο για τη νέα χρονιά επίδομα ενοικίου για τους οικονομικά ασθενέστερους φοιτητές αλλά και χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι νέες εστίες στο Πολυτεχνείο Κρήτης, το ίδρυμα για το οποίο πολλοί καυχιούνται ότι αποτελεί το στολίδι της πόλης, θα ξεκινήσει τη χρονιά… χωρίς νέους φοιτητές!

Για να ενημερωθείτε πρώτοι για την Διαδικασία Εγγραφής των Πρωτοετών Φοιτητών στις Σχολές, όλα τα νέα για τις Μετεγγραφές και Συμβουλές ενοικίασης Φοιτητικής κατοικίας πατήστε ΕΔΩ.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για το νέο νόμο για την παιδεία που θέλει τις σχολές να λειτουργούν για την έρευνα και την επιχειρηματικότητα, δίνοντας τα όποια λεφτά προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ για τις ανάγκες των φοιτητών τα ποσά είναι οριακά μηδεμινά. Μαζί με το τοπικό κράτος και τις εκάστοτε διοικήσεις προωθούν την τουριστικοποίηση και προσβλέπουν στα οικονομικά οφέλη που αυτή επιφέρει αντί να δημιουργούν εγκαταστάσεις αξιοπρεπούς διαβίωσης για τη νεολαία που με κόπους έρχεται από άλλες πόλεις να σπουδασει στο Πολυτεχνείο Κρήτης, θέτωντας έτσι εμπόδια στο νέο επιστημονικό δυναμικό.

Αν θέλουν ιδρύματα χωρίς φοιτητές, τότε να τα κλείσουν. Αλλιώς να βρουν τώρα λύση για το πρόβλημα! Πρέπει να πάρουν άμεσα θέση η Πρυτανεία, ο Δήμος και η Αντιπεριφέρεια για αυτή την κατάσταση και να βρεθεί άμεσα λύση μέχρι να μπορέσουν οι φοιτητές να βρουν σπίτι. Να μεριμνήσουν για την ανεύρεση χώρου διαμονής με την ενοικίαση ξενοδοχείου για τους φοιτητές που δεν μπορούν να βρουν σπίτι μέχρι ως ότου αυτό καταστεί εφικτό προκειμένου κανένας φοιτητής να μη φύγει από τα Χανιά και να εγκαταλείψει τις σπουδές του. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι μόνιμη λύση να μένουν οι φοιτητές σε ξενοδοχεία μέχρι να φύγουν οι τουρίστες, οπότε πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα οι νέες εστίες για να καλύψουν τις ανάγκες των φοιτητών τόσο του Πολυτεχνείου όσο και του ΤΕΙ».

Δείτε ΕΔΩ όλα τελευταία νέα για το Φοιτητικό Σπίτι

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr