Πρωτοετής: Διένυε κάθε μέρα 35 χιλιόμετρα για να πάει στο σχολείο! Μπήκε πρώτος στη Σχολή!

Πρωτοετής: Διένυε κάθε μέρα 35 χιλιόμετρα για να πάει στο σχολείο! Μπήκε πρώτος στη Σχολή!

Πρωτοετείς ΦοιτητέςΗ περίπτωση του αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και θυμίζει τις αντιξοότητες με τις οποίες βρίσκονταν αντιμέτωποι μαθητές πολύ περασμένων δεκαετιών, όταν προσπαθούσαν να μάθουν γράμματα…

Η Φοιτητική Ζωή ξεκινάει στα Foititikanea.gr


Ο λόγος για τον Γιώργο Βρυγιωνάκη από τον Άγιο Νικόλαο, τον πρώτο των πρώτων από τα Επαγγελματικά Λύκεια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, καθώς με τις επιδόσεις του στις πανελλήνιες κατόρθωσε να συγκεντρώσει 18.620 μόρια.

Η πρωτιά αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για τον πρωτοετή πλέον φοιτητή και την οικογένειά του, καθώς ο Γιώργος δεν φοιτούσε στο ΕΠΑΛ του Αγίου Νικολάου, αλλά στο 1ο ΕΠΑΛ της Ιεράπετρας, δεδομένου ότι η ειδικότητα της γεωπονίας που ήθελε να ακολουθήσει δεν λειτουργούσε στο Επαγγελματικό Λύκειο της πόλης του.

Έτσι, ο μαθητής, για δύο ολόκληρα χρόνια διένυε καθημερινά απόσταση 35 περίπου χιλιομέτρων, από τον Άγιο Νικόλαο στην Ιεράπετρα προκειμένου να πάει στο σχολείο και να παρακολουθεί τα μαθήματά του, μετακινούμενος με το υπεραστικό ΚΤΕΛ. Ο Γιώργος δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος, με την πρωτιά του όπως γράφει το cretapost στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, αφού τα όνειρά του γίνονται πλέον πραγματικότητα.

Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πρωτοετείς φοιτητές!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr