Δικαιούχοι του Φοιτητικού Κουπονιού Ιντερνετ 50.000 Πρωτοετείς Φοιτητές

Δικαιούχοι του Φοιτητικού Κουπονιού Ιντερνετ 50.000 Πρωτοετείς Φοιτητές

Σε λίγες ημέρες 50.000 πρωτοετείς φοιτητές ΑΕΙ, Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, αναμένεται να αποκτήσουν ευρυζωνικές συνδέσεις ίντερνετ, που εγράφησαν για πρώτη φορά σε εκπαιδευτικό ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017 και οι οποίοι θα λάβουν επιχορήγηση για την απόκτηση ή διατήρηση σταθερής ή κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης στο Διαδίκτυο, που είναι στο όνομα του δικαιούχου φοιτητή. Θα καλύπτει μέχρι το 60% του μηνιαίου παγίου με ανώτατο χρηματικό όριο τα 3 ευρώ τον μήνα και θα χορηγείται για 12 μήνες.

Ηδη η ΕΕ προκρίνει την ανάπτυξη δικτύων NGN, με στόχο το 2025 όλοι οι πολίτες να έχουν στη διάθεσή τους ταχύτητες σύνδεσης στο Ιντερνετ τουλάχιστον 100 Mbps. «Ο στόχος του ψηφιακού μερίσματος είναι απολύτως εφικτός. Αρκεί να προσανατολιστούμε σε συντονισμένα μεγάλα έργα, τα οποία μπορούν να υλοποιηθούν και μέσω Συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)» τονίζει ο κ. Κρέτσος. Αν θέλετε να ενημερωθείτε πρώτοι για το πως θα λάβετε το φοιτητικό κουπόνι Ιnternet πατήστε εδώ.


Την ίδια ώρα θα δοθούν ευρυζωνικές συνδέσεις ίντερνετ και σε κατοίκους απομακρυσμένων νησιών της χώρας, ενώ προχωρεί η υλοποίηση του «αγροτικού Ιντερνετ, που αναμένεται να επεκταθεί και σε περιοχές που θα παραμείνουν εκτός της δράσης και εξετάζεται η ενεργοποίηση του Σύζευξις ΙΙ για τη διασύνδεση των υπηρεσιών του Δημοσίου.

Όλα τα Φοιτητικά Επιδόματα που δικαιούνται οι Φοιτητές μπορείτε να τα δείτε μαζεμένα εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr