δικαιολογητικά, εγγραφές,πρωτοετών, Πανεπιστήμια,ΤΕΙ,2015,eggrafes,dikaiologhtika,αποστολή Τα δικαιολογητικά για τις εγγραφές των πρωτοετών σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Τα δικαιολογητικά για τις εγγραφές των πρωτοετών σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ (2015)

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, όπως πάντα πρώτοι στην ενημέρωση των φοιτητών αλλά και των νεοεισαχθέντων, σας παρουσιάζουν στο παρόν άρθρο όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα χρειαστείτε.

Αμέσως, και ως 22 Σεπτεμβρίου 2015 (ταχυδρομική σφραγίδα), οι προεγγραφέντες επιτυχόντες οφείλουν να αποστείλουν στη γραμματεία του τμήματος που πέτυχαν με ταχυμεταφορά (courier) ή αυτοπροσώπως τη συγκεκριμένη αίτηση προεγγραφής και τα υπόλοιπα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Οι ταχυδρομικές διευθύνσεις και τα τηλέφωνα όλων των τμημάτων θα έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή προεγγραφής.


Η σελίδα των Πρωτοετών φοιτητών στο Facebook ΕΔΩ

Τέλος, η γραμματεία του τμήματος ή σχολής, για την ολοκλήρωση της εγγραφής, ελέγχει και αντιπαραβάλλει τα δικαιολογητικά που απέστειλαν οι εισαγόμενοι με τον ονομαστικό πίνακα επιτυχόντων και με τον πίνακα των εισαγομένων που υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση, που θα έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά από το ΥΠΟΠΑΙΘ. Για την ολοκλήρωση της εγγραφής και για εξαιρετικές περιπτώσεις, η γραμματεία δύναται αιτιολογημένα να ζητήσει επιπλέον δικαιολογητικά από τους εισαγομένους.

ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:

i) ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΙ – ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ-Β΄ ή ΕΠΑΛ-Α΄

α) την εν λόγω αίτηση προεγγραφής που θα εκτυπώσουν συμπληρωμένη από την ηλεκτρονική εφαρμογή και θα την έχουν υπογράψει με θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής. Στην αίτηση θα είναι ενσωματωμένη προσυμπληρωμένη υπεύθυνη δήλωση στην οποία ο εισαγόμενος δηλώνει ότι δεν είναι εγγεγραμμένος σε άλλη σχολή ή τμήμα από αυτά που περιλαμβάνονται στο άρθρο 1 της Φ.253/28934/Β6/2015 (ΦΕΚ 391 Β΄) Υ.Α., όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, και ότι θα αποστείλει ταχυδρομικά ή αυτοπροσώπως στο τμήμα εγγραφής όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Σε περίπτωση που από προηγούμενο έτος έχει εγγραφεί σε σχολή ή τμήμα από αυτά που περιλαμβάνονται στο άρθρο 1 της Φ.253/28934/Β6/2015 (ΦΕΚ 391 Β΄) Υ.Α., όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, με την προσυμπληρωμένη υπεύθυνη δήλωση θα δηλώνει αφενός το τμήμα, στο οποίο είναι ήδη εγγεγραμμένος και αφετέρου ότι θα προσκομίσει άμεσα τη διαγραφή από το προηγούμενο τμήμα, για να ολοκληρωθεί η εγγραφή του στο νέο τμήμα ή στη νέα σχολή, και ότι θα αποστείλει ταχυδρομικά ή αυτοπροσώπως στο τμήμα εγγραφής όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

β) ευκρινές φωτοαντίγραφο τίτλου απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου από το οποίο αποφοίτησε. Σε περίπτωση που εκ παραδρομής αποσταλεί απολυτήριο ή πτυχίο στην πρωτότυπη έκδοσή του, αυτό μπορεί να αποσυρθεί, όταν ο ενδιαφερόμενος προσκομίσει ευκρινές φωτοαντίγραφο.

γ)ευκρινές φωτοαντίγραφο (ΟΧΙ η πρωτότυπη) της Βεβαίωσης Πρόσβασης της παραγράφου 13 του άρθρου 1 του ν. 2525/1997, όπως συμπληρώθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 1 του ν. 2909/2001 ή του άρθρου 4 του Ν.3748/2009 (ΦΕΚ 29 Α΄). Βεβαίωση Πρόσβασης δεν κατέχουν και άρα δεν καταθέτουν οι επιτυχόντες με τις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ-Α΄(για τη Βεβαίωση Πρόσβασης από ιδιωτικά Λύκεια βλέπε ΚΕΦ. Δ΄).

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΠΑΣΟ: Για να λάβεις ενημέρωση για το πότε και πως θα παραλάβεις το φοιτητικό πάσο ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

δ) Τέσσερις (4) φωτογραφίες, τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

ε) Ευκρινές φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άλλου δημόσιου εγγράφου, από το οποίο αποδεικνύεται η ακριβής ημερομηνία γέννησης και τα ονομαστικά του στοιχεία.

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr