Πρωτοετείς, 2015, βρείτε, Φοιτητικό σπίτι, περιοχή, σπουδών

Πρωτοετείς 2015: Πώς θα βρείτε σπίτι στην περιοχή των σπουδών σας

Θα δείτε χρήσιμους συνδέσμους για την εύρεση κατοικίας μέσω των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Αν πέρασες σε Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ και θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πιο σημαντικά νέα της φοιτητικής σου ζωής ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Μπορεί το άγχος της αναμονής να πέρασε και οι νέοι σπουδαστές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ να αδημονούν για την έναρξη της φοιτητικής τους ζωής, ωστόσο αυτοί που πρέπει να φύγουν μακριά από τη "βάση" τους θα χρειαστεί να φροντίσουν πρώτα να βρουν το σπίτι που θα "φιλοξενήσει" τα νέα όνειρα και τις αγωνίες τους.

Διαβάστε ακόμη: Πρωτοετείς φοιτητές 2015: Ψάχνοντας φοιτητικό σπίτι!

Στη συνέχεια θα δείτε χρήσιμους συνδέσμους για την εύρεση κατοικίας μέσω των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, καθώς και στοιχεία για τις φοιτητικές εστίες σε όλη τη χώρα.

Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών λειτουργεί η Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΦΕΠΑ) που αποτελείται από 4 κτήρια, τις εστίες Α, Β, Γ και Δ που βρίσκονται στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης. Εκεί βρισκόταν και η παλιά ΦΕΠΑ. Με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων ανακαινίσθηκε εκ βάθρων το κτήριο Α, που είναι και το μεγαλύτερο, ενώ κατασκευάσθηκαν τα κτήρια Γ και Δ.

Σε όλα τα κτήρια μπορούν να στεγασθούν 1032 φοιτητές. Υπάρχουν 648 θέσεις σε μονόκλινα δωμάτια, 302 σε δίκλινα και 60 σε διπλά (2 ξεχωριστά δωμάτια με κοινό χωλ, μπάνιο και τουαλέτα). Ανάμεσα στα παραπάνω και στα κτήρια Α, Γ και Δ υπάρχουν δωμάτια ειδικά διαμορφωμένα ώστε να δεχτούν άτομα με ειδικές ανάγκες (συνολικά 46 θέσεις).Το 82,3% των δωματίων διαθέτουν δική τους τουαλέτα και μπάνιο, ενώ τα υπόλοιπα έχουν δικό τους μπάνιο και κοινόχρηστες τουαλέτες. Τα δωμάτια των κτηρίων Α, Γ και Δ είναι κλιματιζόμενα.

Στις Εστίες γίνονται δεκτοί φοιτητές και φοιτήτριες μόνο του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και φοιτητές και φοιτήτριες άλλων ΑΕΙ και ΤΕΙ του λεκανοπεδίου αδέλφια των οποίων διαμένουν ήδη στην Εστία.

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Στη δημιουργία της Ανοιχτής Γραμμής Εξυπηρέτησης, μέσω της οποίας οι πρωτοετείς φοιτητές θα μπορούν να αναζητήσουν στέγη, προχώρησαν οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Διαβάστε ακόμη: Φοιτητικό Σπίτι: 24 συμβουλές για τους φοιτητές προτού νοικιάσουν!

Για το σκοπό αυτό είναι στη διάθεση των ιδιοκτητών διαμερισμάτων η ιστοσελίδα του Τμήματος Σπουδών (dps.web.auth.gr), στην οποία καταχωρούνται τα ακίνητα που διαθέτουν προς ενοικίαση, αρκεί να επικοινωνήσουν με τις τηλεφωνικές γραμμές του Τμήματος, 2310 997168, 994168, 996743, δίνοντας τα απαραίτητα στοιχεία.

Πανεπιστήμιο Πατρών

Το Πανεπιστήμιο Πατρών σε μία προσπάθεια υποβοήθησης των φοιτητών του στην εύρεση στέγης υποστηρίζει τον ιστότοπο http://erent.upatras.gr/

Οι φοιτητές μπορούν να τον επισκέπτονται και να αναζητούν δυνατότητες στέγασης διαφορετικών κατηγοριών.

Για περισσότερες πληροφορίες και ανάρτηση στοιχείων για διαθεσιμότητα στέγης επισκεφτείτε τον ιστότοπο http://erent.upatras.gr/

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Μια υπηρεσία που προσφέρεται από το Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων(ΚεΔΔ) και αφορά την παρουσίαση πληροφοριών για την ευρεση στέγης στην περιοχή των Ιωαννίνων και είναι διαθέσιμη για τους φοιτητές και για τα μέλη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Η καταχώρηση ανακοινώσεων σε αυτό το δικτυακό τόπο γίνεται δωρεάν.

Διαβάστε ακόμη: Οδηγός Επιβίωσης Πρωτοετών Φοιτητών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Το ΚεΔΔ δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο και την ακρίβεια που παρουσιάζονται στις ανακοινώσεις.

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες

Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Οι ενδιαφερόμενοι για εισδοχή στη φοιτητική εστία ή το συμβαλλόμενο ξενοδοχείο υποβάλλουν στην υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας της οικείας Πανεπιστημιακής Μονάδας του Πανεπιστημίου Αιγαίου αίτηση συνοδευόμενη από τα δικαιολογητικά που είναι ίδια με αυτά της δωρεάν σίτισης των φοιτητών.

Πληροφορίες εδώ

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Η Φοιτητική Εστία (Φ.Ε.) διαθέτει μεγάλο αριθμό δωματίων που είναι κατανεμημένα σε κτήρια εντός της Πανεπιστημιούπολης και στο κέντρο της πόλης. Διαθέτει επίσης εστιατόριο με δυνατότητα εξυπηρέτησης 1.000 ατόμων. Στην Πανεπιστημιούπολη υπάρχει αμφιθέατρο 700 περίπου ατόμων τη διαχείριση του οποίου έχει το Πανεπιστήμιο.

Κριτήρια εισαγωγής στην Φοιτητική εστία (Φ.Ε.) είναι η οικονομική κατάσταση σε συνάρτηση με τον αριθμό των μελών της οικογένειας του φοιτητή και άλλα που ορίζονται από την Σύγκλητο του Δ.Π.Θ. στον κανονισμό λειτουργίας των Φ.Ε. Αιτήσεις με τα σχετικά δικαιολογητικά υποβάλλονται για τους νεο-εισαγόμενους μέσα στη χρονική περίοδο που διαρκούν οι εγγραφές στις αντίστοιχες Σχολές. Πέρα της προθεσμίας αυτής ουδεμία αίτηση γίνεται δεκτή.

Υπεύθυνη: Κ. Μπουραζάνη, τηλ. 25410-79028

Περισσότερες πληροφορίες

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr