results.it.minedu.gov.gr,site,istoselida,vaseis 2015,ιστοσελίδα,ανακοινώσεις,28 Αυγούστου Βάσεις 2015: Στο site results.it.minedu.gov.gr θα ανακοινωθούν οι βάσεις

Στο site (ιστοσελίδα) results.it.minedu.gov.gr θα ανακοινωθούν οι βάσεις

Στη δημοσιότητα αναμένεται να δοθούν οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Πιο συγκεκριμένα την ερχόμενη εβδομάδα, μέχρι δηλαδή τις 28 Αυγούστου, 2015, θα μπει τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων. Στην ειδική ιστοσελίδα (site) του υπουργείου παιδείας results.it.minedu.gov.gr θα μπορούν οι υποψήφιοι να δουν που πέρασαν. Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr θα αναρτήσει πρώτο τους πίνακες με τα αποτελέσματα για τις βάσεις 2015.

Από Σεπτέμβρη Φοιτητής; Το μεγαλύτερο μέσο φοιτητικής ενημέρωσης που θα χρειαστείς είναι εδώ (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)


Οι υποψήφιοι θα μπορούν να πληροφορούνται τις βάσεις 2015 μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο - όνομα - πατρώνυμο - μητρώνυμο ενώ ταυτόχρονα την ίδια ημέρα, τα αποτελέσματα των Πανελληνίων θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους. Παράλληλα με την ανακοίνωση των βάσεων, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή και το νέο σύστημα εγγραφών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Η ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr

site-Ιστοσελίδα αποτελεσμάτων βάσεις 2015

Το νέο σύστημα

Ήδη το υπουργείο έχει προχωρήσει σε δοκιμαστικές καταχωρήσεις στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα, που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά φέτος, για την εγγραφή των επιτυχόντων στο τμήμα που πέτυχαν. Κατά το νέο αυτό σύστημα, οι επιτυχόντες δεν θα χρειάζεται να μεταβούν στο τμήμα που έχουν περάσει για να εγγραφούν και να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους, καθώς η διαδικασία αυτή θα γίνεται ηλεκτρονικά.

Ειδικότερα, οι επιτυχόντες με τον προσωπικό τους κωδικό θα μπουν στον ιστότοπο που θα ορίσει το υπουργείο Παιδείας, ενώ στη συνέχεια θα τους αποσταλούν από το σύστημα οι νέοι κωδικοί προκειμένου να προχωρήσουν στην εγγραφή τους.

Διαβάστε ακόμη: Οι τελευταίες εκτιμήσεις πριν ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής

Δελτίο Ταυτότητας Φοιτητή

Τέλος, οι πρωτοετείς φοιτητές θα παραλάβουν και το Δελτίο Ταυτότητας Φοιτητή, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν άμεσα για να έχουν έκπτωση στα ΜΜΜ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr