Πρωτοετείς στις ΑΕΝ (2019-2020) – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πρωτοετείς στις ΑΕΝ (2019-2020) – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού: Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019 μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και συγκεκριμένα στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Πλοιάρχων ή Μηχανικών για το ακαδ. έτος 2019-2020, έμαθαν σε ποια σχολή έχουν περάσει αλλά όχι ακόμη την πόλη φοίτησης.

SOS: Βγήκαν τα Αποτελέσματα για τις ΑΕΝ – ΟΝΟΜΑΤΑ


Οι παραπάνω πρωτοετείς φοιτητές 2019-2020 των ΑΕΝ θα πρέπει να περιμένουν την ανακοίνωση με τα αποτελέσματα που θα εκδόσει το Υπουργείου Ναυτιλίας για τις ΑΕΝ που θα φοιτήσουν. 

Οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας με την κατανομή των επιτυχόντων της *ΠΡΩΤΗΣ κατηγορίας στις σχολές φοίτησης τους όπως και τα αποτελέσματα της **ΔΕΥΤΕΡΗΣ γενικής κατηγορίας αναμένεται να δημοσιευτούν εντός Σεπτεμβρίου. Αν θέλετε να ενημερωθείτε ΠΡΩΤΟΙ πατήστε εδώ.

*ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καλύπτει ποσοστό 75% του συνολικού αριθμού εισακτέων και περιλαμβάνει υποψηφίους/-ιες συμμετέχοντες/-ουσες στις πανελλήνιες εξετάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων.

**ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καλύπτει ποσοστό 25% του συνολικού αριθμού εισακτέων και περιλαμβάνει υποψηφίους/-ιες που καταθέτουν Απολυτήριο τίτλο Λυκείου ή Αποδεικτικό απόλυσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι που έχουν καταθέσει αίτηση προκειµένου να συµµετέχουν για την εισαγωγή τους στις ΑΕΝ και µε τις δύο διαδικασίες (µέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων και µέσω απολυτηρίου λυκείου), εφόσον επιλέγονται ως επιτυχόντες, σε οποιαδήποτε ειδικότητα, από το υπουργείο Παιδείας με βάση τις επιδόσεις τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ από τη διαδικασία επιλογής τους µέσω των κατηγοριών υποψηφίων µε απολυτήριο Λυκείου.

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων – παρουσίαση σπουδαστών/στριών – κάλυψη κενών θέσεων

1. Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται με τοιχοκόλλησή τους στα καταστήματα του Υ.ΝΑ.Ν.Π./Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. [(Πειραιάς, Ακτή Βασιλειάδη Πύλη Ε1 – Ε2) και (Πειραιάς, Γρ. Λαμπράκη 150)] και αναρτώνται στο διαδίκτυο στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις http://www.yen.gr και http://www.hcg.gr με μέριμνα των Υ.ΝΑ.Ν.Π./Δ.Δ.Υ. 1ο - 2ο και Υ.ΝΑ.Ν.Π./Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./Δ.Η.Δ.ΕΠ. Β΄/Γρ. Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αντίστοιχα. Επίσης, εκδίδεται σχετική ανακοίνωση τύπου με μέριμνα του Υ.ΝΑ.Ν.Π./Γραφείου Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Δημοσίων Σχέσεων.

2. Πίνακες υποψηφίων Δεύτερης Γενικής Κατηγορίας που δεν εισήχθησαν, αναρτώνται κατά υποκατηγορία στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (http://www.yen.gr) και του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (http://www.hcg.gr).

3. Σε κάθε Α.Ε.Ν. διαβιβάζονται πίνακες εισαγομένων σε αυτή σπουδαστών/σπουδαστριών. Οι σπουδαστές/σπουδάστριες που έχουν επιλεγεί υποχρεούνται να παρουσιαστούν για εγγραφή και φοίτηση στις Σχολές τους, εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την επόμενη της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, διαφορετικά αποκλείονται της εγγραφής τους στην Α.Ε.Ν.

4. Στη περίπτωση κατά την οποία μετά την παρέλευση του χρόνου των δέκα ημερών της προηγούμενης παραγράφου προκύψουν κενές θέσεις, αυτές θα καλυφθούν για μία και μόνο φορά από υποψήφιους/-ες Δεύτερης Γενικής Κατηγορίας, σύμφωνα με την παράγραφο 2,3 και 4 του Κεφαλαίου Θ και την παράγραφο 1 του κεφαλαίου ΙΑ της παρούσας. Τυχόν κενές θέσεις που, ενδεχομένως, υπάρξουν κατά την εφαρμογή της παρούσης παραγράφου δεν θα καλυφθούν.

5. Οι εισαγόμενοι/-ες:

(α) υποχρεούνται με την εγγραφή τους να προσκομίσουν και καταθέσουν στη Γραμματεία της Σχολής, στην οποία έχουν εισαχθεί για φοίτηση, Υπεύθυνη δήλωση κατά το άρθρο 8 παρ. 4 του Ν. 1599/1986 (Α’ 75), στην οποία θα δηλώνουν ότι δεν έχουν εγγραφεί ή φοιτούν σε άλλη Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

(β) μόνο της Πρώτης Γενικής Κατηγορίας (δεν αφορά υποψήφιους/-ες που συμμετείχαν και με τις δύο Γενικές Κατηγορίες), θα προσκομίσουν και θα καταθέσουν στη Γραμματεία της Σχολής στην οποία έχουν εισαχθεί, τον τίτλο απόλυσής τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β΄.

(γ) μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών εγγραφής στη Σχολή τους, κατόπιν σχετικής αίτησης, μπορούν να παραλαμβάνουν τον πρωτότυπο τίτλο απόλυσης ή πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας που τυχόν έχουν καταθέσει.

6. Δικαιολογητικά υποψηφίων που δεν εισάγονται, παραλαμβάνονται μόνο από την Α.Ε.Ν. στην οποία υπεβλήθησαν με την αίτηση υποψηφιότητας.

Την ενημερωτική σελίδα για όλα τα νέα που αφορούν τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις ΑΕΝ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr