Το έγγραφο που έστειλε το Υπουργείο Παιδείας στις Γραμματείες των Σχολών για τις Εγγραφές των Πρωτοετών Φοιτητών

Το έγγραφο που έστειλε το Υπουργείο Παιδείας στις Γραμματείες των Σχολών για τις Εγγραφές των Πρωτοετών Φοιτητών 2017-2018

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr σας ενημερώνουν πως το Υπουργείο Παιδείας έστειλε σε όλες τις Γραμματείες όλων των Τμημάτων και Σχολών των Πανεπιστημίων, ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ και Ανωτ. Εκκλ/κών Ακαδημιών έγγραφο σχετικά με τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών με θέμα «Οδηγίες για την εγγραφή των εισαγομένων στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, με το νέο σύστημα της ηλεκτρονικής εγγραφής».

Το έγγραφο αναφέρει τα εξής:


«Όπως είναι γνωστό, για την εγγραφή των επιτυχόντων έτους 2017 εφαρμόστηκε και τη φετινή χρονιά το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής, χωρίς την αναγκαιότητα κατάθεσης δικαιολογητικών και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους. Με τον τρόπο αυτό οι επιτυχόντες δεν επιβαρύνθηκαν με το πρόσθετο κόστος της μετακίνησης για την εγγραφή τους και με την επιπλέον διαδικασία της συλλογής και αποστολής δικαιολογητικών».

(Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr: ΠΡΟΣΟΧΗ! σε αυτό το σημείο καθώς σε ορισμένα Πανεπιστήμια-ΤΕΙ απαιτείται η προσκόμιση Δικαιολογητικών από τους Πρωτοετείς Φοιτητές στη Γραμματεία του Τμήματός/Σχολής προκειμένου να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους και να αποκτήσουν πρόσβαση στις ακαδημαϊκές υπηρεσίες (Για να δείτε σε ποια Πανεπιστήμια και ΤΕΙ απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών πατήστε εδώ)).

Το έγγραφο συνεχίζει: «Και στη φετινή διαδικασία παρατηρήθηκε για μικρό αριθμό επιτυχόντων, ότι στο σύστημα του Εθνικού Μητρώου ΑΜΚΑ, το οποίο διαλειτουργεί  με το σύστημα της ηλεκτρονικής εγγραφής, υπήρξαν μικρές διαφοροποιήσεις ως προς τα απαιτούμενα προς εγγραφή στοιχεία. Επιπλέον, μικρός αριθμός επιτυχόντων εκ παραδρομής  συμπλήρωσε Α.Μ.Κ.Α. άλλου προσώπου καταχωρώντας έτσι στην Αίτηση  εγγραφής  Ονομαστικά Στοιχεία που δεν είναι τα προσωπικά τους.    

Για αυτό το λόγο θα θέλαμε να επισημανθεί ότι, παρά την ύπαρξη τέτοιων αναντιστοιχιών ως  προς τα απαιτούμενα ατομικά στοιχεία, οι ηλεκτρονικές εγγραφές των επιτυχόντων θα θεωρούνται απολύτως έγκυρες, καθώς θα υπάρξει δυνατότητα ελέγχου και επικαιροποίησής τους κατά την προσέλευση των εγγραφέντων στις Γραμματείες των Σχολών-Τμημάτων. Σε κάθε περίπτωση, οι Γραμματείες δύνανται να ζητήσουν συμπληρωματικά δικαιολογητικά από τους εγγραφέντες». 

ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗΤα Δικαιολογητικά και η Διαδικασία για την ολοκλήρωση των Εγγραφών! (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Μείνετε συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας για την καθημερινή σας Φοιτητική Ενημέρωση!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr