Στην αναμονή οι Πρωτοετείς για τις Εγγραφές στα Πανεπιστήμια

Στην αναμονή οι Πρωτοετείς για τις Εγγραφές στα Πανεπιστήμια

Εγγραφές Πρωτοετών 2020-2021: Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα υπάρχει μια μικρή πιθανότητα οι εγγραφές να ξεκινήσουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα

Εν αναμονή της εγκυκλίου βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες πρωτοετείς φοιτητές, καθώς η εγκύκλιος αυτή θα καθορίζει την ημερομηνία έναρξης των ηλεκτρονικών εγγραφών, όπως και την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι φοιτητές για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο Τμήμα εισδοχής.


Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» από το Υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος βρίσκεται στο τελικό στάδιο και ένα βήμα πριν την έκδοση της και αναμένεται να εκδοθεί (εκτός απροόπτου) αυτή την εβδομάδα.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μέσω της εφαρμογής eregister.it.minedu.gov.gr, σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισαν τα «Φοιτητικά Νέα» από αρμόδιο στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα ξεκινήσουν μετά την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου.

Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» πατώντας ΕΔΩ για να λάβετε ΠΡΩΤΟΙ ενημέρωση, μόλις εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος. 

Να αναφερθεί πως πέρσι η εγκύκλιος εκδόθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου και οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις εγγραφές στο διάστημα από Τετάρτη 18 έως και Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Ενημέρωση για τα κριτήρια των μετεγγραφών και όλα όσα θα ορίζει η εγκύκλιος για την αίτηση μετεγγραφής, θα μπορείτε να λάβετε μέσα από την σελίδα ενημέρωσης των Μετεγγραφών πατώντας εδώ.

Η διαδικασία υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιείται κατά το διάστημα που θα ορίζει η εγκύκλιος, με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr, εισάγοντας τον 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Την σελίδα ενημέρωσης των Πρωτοετών Φοιτητών 2020-2021 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Ταυτοπροσωπία Πρωτοετών

Κάθε χρόνο, μετά τις ηλεκτρονικές εγγραφές, οι επιτυχόντες (πρωτοετείς φοιτητές) καλούνται από τις Γραμματείες των Τμημάτων, σε πολύ σύντομο διάστημα, που θα καθορίσουν οι αντίστοιχες Γραμματείες κατά περίπτωση, προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία τους και να παραλάβουν τους κωδικούς για την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές ακαδημαϊκές υπηρεσίες (φοιτητικό πάσο, φοιτητικά συγγράμματα, σίτιση, στέγαση κτλ). Μαζί τους, οι πρωτοετείς φοιτητές θα ΠΡΕΠΕΙ να έχουν εκτυπωμένη την ηλεκτρονική αίτηση Εγγραφής.

Άγνωστο είναι, μέχρι στιγμής, το αν θα ακολουθηθεί διαφορετική διαδικασία για την ταυτοπροσωπία των πρωτοετών (δηλαδή αν θα γίνει με φυσική παρουσία ή με άλλους τρόπους πχ ταχυδρομικώς ή μέσω διαδικτύου).

Τα «Φοιτητικά Νέα», μέσα από την ροή ειδήσεων της κεντρικής σελίδας www.foititikanea.gr, θα σας παρουσιάζουν την διαδικασία που θα ακολουθήσει ξεχωριστά κάθε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα για την ταυτοπροσωπία των πρωτοετών φοιτητών. Μείνετε Συντονισμένοι!

Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα νέα που αφορούν τους Πρωτοετείς Φοιτητές!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr