Από την αναμονή στην αναμονή για τις εγγραφές... και οι πρωτοετείς στο περίμενε!

Εγγραφές Πρωτοετών 2019-2020: Στο περίμενε βρίσκονται οι πρωτοετείς φοιτητές 2019-2020, καθώς αναμένουν από το Υπουργείο Παιδείας να προβεί στην έκδοση της εγκυκλίου που θα καθορίζει την ημερομηνία έναρξης των ηλεκτρονικών εγγραφών όπως και την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι νεοεισαχθέντες φοιτητές για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο Πανεπιστημιακό Τμήμα που έχουν περάσει.

Όπως ΠΡΩΤΟΙ σας ενημέρωσαν τα «Φοιτητικά Νέα» οι ηλεκτρονικές εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών μέσα από την εφαρμογή (eregister.it.minedu.gov.gr) αναμένεται να ξεκινήσουν αρχές της επόμενης εβδομάδας. Η μεγάλη αυτή καθυστέρηση σε σχέση με πέρσι οφείλεται όπως είχαν δηλώσει πηγές του Υπουργείου Παιδείας στα «Φοιτητικά Νέα» στις επεξεργασίες που γίνονται στην πλατφόρμα με τα νέα Τμήματα.

Να τονιστεί πως πέρσι η εγκύκλιος είχε εκδοθεί στις 7 Σεπτεμβρίου και οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις εγγραφές έγιναν στο διάστημα από 10 Σεπτεμβρίου μέχρι και 18 Σεπτεμβρίου 2018. 

Ελπίζουμε το Υπουργείο να προβεί άμεσα στην έκδοση της εγκυκλίου.

Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» πατώντας ΕΔΩ για να λάβετε ΠΡΩΤΟΙ ενημέρωση μόλις εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος.

Η εγκύκλιος που θα καθορίζει την αναλυτική διαδικασία εγγραφών και τις σχετικές προθεσμίες θα αναρτηθεί στην αρχική σελίδα του «Φοιτητικά Νέα».

Συντονιστείτε στα «Φοιτητικά Νέα» για την καθημερινή σας Φοιτητική Ενημέρωση!!

Στάδια και Διαδικασία

Η διαδικασία υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιείται κατά το διάστημα που θα ορίζει η εγκύκλιος με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr, εισάγοντας τον 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» οι Πρωτοετείς Φοιτητές θα ενημερωθούν ΠΡΩΤΟΙ για τις μετεγγραφές, δηλώσεις μαθημάτων, δωρεάν σίτιση, δωρεάν στέγαση, φοιτητικά συγγράμματα, φοιτητικό πάσο, φοιτητικά επιδόματα κτλ. Για να λαμβάνετε όλες τις ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ πατήστε ΕΔΩ και ΕΔΩ 

Μετά τις ηλεκτρονικές εγγραφές οι επιτυχόντες θα κληθούν από τις Γραμματείες των Τμημάτων σε πολύ σύντομο διάστημα που θα καθορίσουν οι αντίστοιχες Γραμματείες κατά περίπτωση, προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία τους, να παραλάβουν τους κωδικούς για την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές ακαδημαϊκές υπηρεσίες. Μαζί τους οι πρωτοετείς φοιτητές θα ΠΡΕΠΕΙ να έχουν εκτυπωμένη την ηλεκτρονική αίτηση Εγγραφής.

Οι παραπάνω ηλεκτρονικές εγγραφές αφορούν τους επιτυχόντες σε ιδρύματα που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας και όχι από τα Υπουργεία Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

Δηλαδή εξαιρούνται, όσοι με τις Βάσεις 2019 πέρασαν στις Στρατιωτικές Σχολές, τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Πυροσβεστικές Ακαδημίες και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης και Ρόδου.

Τι εμφανίζει αυτή την στιγμή η πλατφόρμα

Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα νέα που αφορούν τους Πρωτοετείς Φοιτητές!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr