Εγγραφές Πρωτοετών 2019: Τα Στάδια και η Διαδικασία

Εγγραφές Πρωτοετών 2019: Τα Στάδια και η Διαδικασία

Εγγραφές Πρωτοετών 2019-2020: Αναμένεται απο στιγμή σε στιγμή να ανακοινωθεί η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας που θα καθορίζει την ημερομηνία έναρξης των ηλεκτρονικών εγγραφών όπως και την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι νεοεισαχθέντες φοιτητές για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο Τμήμα εισδοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» από το Υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος βρίσκεται στο τελικό στάδιο και ένα βήμα πριν την έκδοση της.

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών έχουν καθυστερήσει φέτος σε σχέση με πέρσι και αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Η μικρή αυτή καθυστέρηση οφείλεται στις επεξεργασίες που γίνονται στην πλατφόρμα με τα νέα Τμήματα.

Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» πατώντας ΕΔΩ για να λάβετε ΠΡΩΤΟΙ ενημέρωση μόλις εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος.

Να αναφερθεί πως πέρσι η εγκύκλιος εκδόθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου και οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις εγγραφές στο διάστημα από 10 Σεπτεμβρίου μέχρι και 18 Σεπτεμβρίου 2018. 

Στάδια και Διαδικασία

Η διαδικασία υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιείται κατά το διάστημα που θα ορίζει η εγκύκλιος με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr, εισάγοντας τον 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Την σελίδα ενημέρωσης των Πρωτοετών Φοιτητών 2019-2020 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Μετά τις ηλεκτρονικές εγγραφές οι επιτυχόντες θα κληθούν από τις Γραμματείες των Τμημάτων σε πολύ σύντομο διάστημα που θα καθορίσουν οι αντίστοιχες Γραμματείες κατά περίπτωση, προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία τους, να παραλάβουν τους κωδικούς για την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές ακαδημαϊκές υπηρεσίες. Μαζί τους οι πρωτοετείς φοιτητές θα ΠΡΕΠΕΙ να έχουν εκτυπωμένη την ηλεκτρονική αίτηση Εγγραφής.

Οι παραπάνω ηλεκτρονικές εγγραφές αφορούν τους επιτυχόντες σε ιδρύματα που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας και όχι από τα Υπουργεία Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

Δηλαδή εξαιρούνται, όσοι με τις Βάσεις 2019 πέρασαν στις Στρατιωτικές Σχολές, τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Πυροσβεστικές Ακαδημίες και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης και Ρόδου.

Τι εμφανίζει αυτή την στιγμή η πλατφόρμα

Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα νέα που αφορούν τους Πρωτοετείς Φοιτητές!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr