Πρωτοετείς δείτε πως θα εγγραφείτε στη Σχολή και πως θα πάρετε Μετεγγραφή σε άλλη πόλη (SOS)

Πρωτοετείς δείτε πως θα εγγραφείτε στη Σχολή και πως θα πάρετε Μετεγγραφή σε άλλη πόλη (SOS)

Εγγραφές Πρωτοετών Φοιτητών: Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr ενημερώνουν τους Πρωτοετείς Φοιτητές πως αναμένουμε αυτή την εβδομάδα την εγκύκλιο που θα ορίζει την προθεσμία των ηλεκτρονικών αιτήσεων και την διαδικασία εγγραφής των Πρωτοετών Φοιτητών 2018-2019 στις Σχολές.

Η εγκύκλιος θα αναρτηθεί στην κεντρική σελίδα στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr. (Μείνετε Συντονισμένοι).


Για το περσινό ακαδημαϊκό έτος οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις εγγραφές έγιναν στο διάστημα από 5 Σεπτεμβρίου μέχρι και 14 Σεπτεμβρίου 2017.

Η διαδικασία εγγραφής των Πρωτοετών Φοιτητών στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας θα πραγματοποιείται με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα που έχουν περάσει μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής, πληκτρολογώντας τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Πως μπορείτε να πάρετε Μετεγγραφή σε άλλη πόλη

Μετεγγραφές Φοιτητών: Πάρα πολλοί είναι οι φοιτητές που είδαν το όνομα τους ανάμεσα στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018 αλλά για λίγα Μόρια δεν κατάφεραν να περάσουν στη Σχολή/Τμήμα στην πόλη που επιθυμούσαν.

Η οικονομική κρίση αναμένεται να εκτίναξει και φέτος τις αιτήσεις των πρωτοετών φοιτητών για να πάρουν μετεγγραφή σε Πανεπιστήμιο-ΤΕΙ «εντός έδρας» κοντά στον τόπο καταγωγής τους καθώς τα έξοδα της φοιτητικής ζωής μακριά από το πατρικό τους είναι υψηλά.

  • Την ενημερωτική σελίδα των Πρωτοετών Φοιτητών 2018-2019 για την ομαλή πρόσβαση σας στο Πανεπιστήμιο-ΤΕΙ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Για το περσινό ακαδημαϊκό έτος οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μετεγγραφής υποβλήθηκαν από την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 έως και την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017.

Να θυμίσουμε πάντως ότι πέρσι με βάση την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, το ποσοστό των μετεγγραφόμενων ισούται με το 15% του συνολικού αριθμού των εισακτέων των ανωτέρω κατηγοριών κατά το έτος 2017‐2018, ανά Σχολή ή Τμήμα, όπως αυτό ορίστηκε στις οικείες Σχολές ή Τμήματα, εκτός από την περίπτωση που οι Σχολές ή τα Τμήματα έχουν εισηγηθεί μεγαλύτερο του ανωτέρω ποσοστό.

SOS για Μετεγγραφή: Την ενημερωτική σελίδα για να μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα που αφορούν τις Μετεγγραφές των Φοιτητών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Πολλοί είναι ακόμη οι γονείς που έχουν ήδη κάποιο παιδί να σπουδάζει σε κάποια πόλη και υπολόγιζαν να περάσει και το άλλο παιδί στην ίδια πόλη ώστε να μην αναγκαστούν να πληρώνουν περισσότερα ενοίκια.

Το προηγούμενο διάστημα ορίστηκαν με υπουργική απόφαση οι αντιστοιχίες των τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των Πανεπιστημίων-ΤΕΙ (ΑΕΙ) και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, για τις Μετεγγραφές Φοιτητών του Ακαδημαϊκού έτους 2018-2019.

Για να δείτε ΠΡΩΤΟΙ την εκγύκλιο για τις Μετεγγραφές 2018-2019 την οποία αναμένουμε να αναρτηθεί και που θα περιλαμβάνει τις Προϋποθέσεις, τις Προθεσμίες και τα Δικαιολογητικά ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Συγκεκριμένα οι αντιστοιχίες δηλώνουν σε ποια τμήματα Πανεπιστημίων - ΤΕΙ (ΑΕΙ) και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών μπορούν να μεταγραφούν οι Πρωτοετείς Φοιτητές 2018-2019.

Μπορείτε να δείτε πιο κάτω μέσα από τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr τα αντίστοιχα τμήματα Πανεπιστημίων - ΤΕΙ (ΑΕΙ) και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, από τα οποία δηλαδή είναι δυνατή μετεγγραφή εφόσον κάποιος εισαχθεί εκεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ

Πέρασες στο Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ; (ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ)

Οι Πρωτοετείς Φοιτητές μέσα από την κατηγορία «Πρωτοετείς Φοιτητές» του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για όλα τελευταία νέα που τους αφορούν.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr