Πρακτική άσκηση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Πρακτική άσκηση Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Πρακτική άσκηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Αιτήσεις έως 15 Μαΐου)

600 θέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr παρουσιάζουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πρακτική άσκηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Εξακόσιες θέσεις (600) πρακτικής άσκησης διάρκειας πέντε μηνών προσφέρει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο του προγράμματος υποτροφιών Robert Schuman.


Είσαι φοιτητής Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ και θέλεις να ενημερώνεσαι για όλες τις διαθέσειμες θέσεις Πρακτικής Άσκησης; ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Οι περίοδοι άσκησης καλύπτουν τους ακόλουθους τομείς:

  • γενική κατεύθυνση, ανοιχτή σε όλους τους υποψηφίους που πληρούν τα αντίστοιχα κριτήρια.
  • κατεύθυνση δημοσιογραφίας: Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν επαγγελματική εμπειρία που να αποδεικνύεται είτε από δημοσιεύσεις είτε από την εγγραφή τους ως μελών σε ένωση δημοσιογράφων κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε από την απόκτηση τίτλου δημοσιογραφικής εκπαίδευσης αναγνωριζόμενου στα κράτη μέλη ή στα υποψήφια κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • κατεύθυνση "Βραβείο Ζαχάρωφ": το πρόγραμμα έχει ως στόχο την εμβάθυνση των γνώσεων σχετικά με τη δράση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέρ των δικαιωμάτων του ανθρώπου καθώς και με τη σχετική διεθνή νομοθεσία. Απευθύνεται σε υποψηφίους με έντονο ενδιαφέρον για τα ζητήματα των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Οι υποψήφιοι για πρακτική άσκηση για πτυχιούχους πανεπιστημίου οφείλουν:

  • να έχουν την ιθαγένεια ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή μιας υποψήφιας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρας, υπό την επιφύλαξη του άρθρου 5, παραγράφου 2, των Εσωτερικών Διατάξεων;
  • να είναι ηλικίας 18 ετών κατά την ημερομηνία έναρξης της πρακτικής άσκησης;
  • να γνωρίζουν άριστα μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
  • να μην έχουν μετάσχει σε άλλη περίοδο πρακτικής άσκησης και να μην έχουν απασχοληθεί επ” αμοιβή για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων συνεχών εβδομάδων επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Αιτήσεις υποβάλλονται από τις 15 Μαρτίου 2016 έως τις 15 Μαΐου 2016 για την περίοδο άσκησης από την 1η Οκτωβρίου 2016 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2017.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

Υποβάλλεται ΕΔΩ το βιογραφικό

Περισσότερες θέσεις πρακτικής άσκησης στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr