Πρακτική άσκηση, θέσεις πρακτικής, μέσω ΕΣΠΑ, ασφαλιστική κάλυψη Πρακτική άσκηση για φοιτητές μέσω ΕΣΠΑ με 280 ευρώ το μήνα μαζί με ασφαλιστική κάλυψη

Πρακτική άσκηση για φοιτητές μέσω ΕΣΠΑ με 280 ευρώ το μήνα μαζί με ασφαλιστική κάλυψη

Ο Ειδικός Γραμματέας ∆ιαχείρισης Τομεακών ΕΠ του EKT Γ. Ιωαννίδης καλεί τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, να καταθέσουν προτάσεις  έργων (πράξεων), προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν για την πρακτική άσκηση των φοιτητών, προυπολογισμού1 0.938.180,00 €.

Σύμφωνα με την Πρόσκληση:


Α. Η πρακτική άσκηση δύναται να διαρκεί από 1 μήνα πλήρους απασχόλησης των ασκούμενων έως 6 μήνες.

Β. Ως ωράριο πλήρους απασχόλησης ανά μήνα των ασκούμενων φοιτητών ΑΕΙ, θεωρείται το αντίστοιχο θεσμοθετημένο ωράριο πλήρους απασχόλησης των εργαζομένων του Φορέα Υποδοχής της Πρακτικής Άσκησης, στην αντίστοιχη ειδικότητα.

Γ. Η αποζημίωση των ασκούμενων για 1 μήνα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται έως 280 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της ασφαλιστικής κάλυψης. Ειδικά για τα Πανεπιστήμια, δύναται να υλοποιηθεί Πρακτική Άσκηση με μερική απασχόληση και αντίστοιχη προσαρμογή στην αποζημίωση.

ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για όλες τις διαθέσειμες Θέσεις Πρακτικής Άσκησης; ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Δ. Μέχρι 20% του προϋπολογισμού ανά πράξη θα διατεθεί για λειτουργικά έξοδα και λοιπές δαπάνες (όπως διοικητική υποστήριξη του γραφείου πρακτικής άσκησης, αμοιβές ιδρυματικών και επιστημονικών υπευθύνων, μετακινήσεις, δράσεις δημοσιότητας και προσέλκυσης φορέων υποδοχής πρακτικής άσκησης, αναλώσιμα, προμήθεια / συντήρηση μικροεξοπλισμού).

Ε. Στις δαπάνες μετακινήσεων περιλαμβάνονται:

  • ∆απάνες μετακινήσεων φοιτητών όταν αυτή πραγματοποιείται εκτός της έδρας του Ιδρύματος ή του τόπου μόνιμης κατοικίας τους. Αφορά στην κάλυψη μίας μετακίνησης του ασκούμενου κατά την έναρξη της Πρακτικής Άσκησης προς τον τόπο υλοποίησής της και μία μετακίνηση (επιστροφή) του ασκούμενου μετά το πέρας της Πρακτικής Άσκησης.
  • Η κάλυψη δαπανών διαμονής των ασκουμένων στον τόπο που πραγματοποιείται η Πρακτική Άσκησή τους δεν αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη.
  • ∆απάνες μετακινήσεων απασχολουμένων. Περιλαμβάνονται δαπάνες μετακινήσεων των μελών ∆.Ε.Π./Ε.Π. για την εποπτεία / επίβλεψη των ασκουμένων στον τόπο Πρακτικής Άσκησης και για τις επαφές τους με τους φορείς υποδοχής.
  • Περιλαμβάνονται, επίσης, δαπάνες μετακινήσεων που έχουν σχέση με την πράξη, για συνεργασία σε επίπεδο Ειδικής Υπηρεσίας ∆ιαχείρισης όταν αυτό επιβάλλεται για τις ανάγκες υλοποίησης Πράξης.
  • Τυχόν δαπάνες μετακινήσεων εσωτερικού, των απασχολούμενων στην Πράξη πέραν των προαναφερομένων (για παράδειγμα συμμετοχή σε σχετικά συνέδρια, ημερίδες, συναντήσεις εργασίας ή συνεργασίας) δύναται να είναι επιλέξιμες, μόνο εφόσον, πραγματοποιούνται για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την υποστήριξη υλοποίησης της πράξης.

ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟΙ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ

Η αποζημίωση του Ιδρυματικού Υπεύθυνου της Πράξης μπορεί να ανέρχεται μέχρι του συνολικού ποσού των 1.000 € έως τη λήξη της πράξης (31-10-2016), για την κεντρική παρακολούθηση / υποστήριξη των επιμέρους δράσεων της Πράξης (με παραδοτέο την ετήσια έκθεση εφαρμογής της Πράξης).

Η αποζημίωση του Επιστημονικού Υπευθύνου ενός Τμήματος μπορεί να ανέρχεται μέχρι του συνολικού ποσού των 700 € έως τη λήξη της πράξης (31-10- 2016), για την παρακολούθηση και υποστήριξη των επιμέρους δράσεων της Πρακτικής Άσκησης στο συγκεκριμένο Τμήμα (με παραδοτέο την ετήσια έκθεση εφαρμογής της Πρακτικής Άσκησης στο Τμήμα).

∆εν είναι επιλέξιμες αμοιβές εποπτών από ΑΕΙ και φορείς υποδοχής πρακτικής άσκησης. ∆εν είναι επιλέξιμες δαπάνες για εκπαιδευτικές επισκέψεις.

∆εν είναι επιλέξιμες δαπάνες για εκπόνηση μελετών.

Στις άμεσες δαπάνες προσωπικού που χρησιμοποιούνται ως βάση υπολογισμού δεν συμπεριλαμβάνεται τυχόν ΦΠΑ, έστω και αν αυτός είναι επιλέξιμη δαπάνη.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr