Αμειβόμενη Πρακτική Άσκηση στο Γερμανικό Κοινοβούλιο

Tο Ίδρυμα της Βουλής σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Πολιτικό Τμήμα της Γερμανικής Πρεσβείας ενημερωτική εκδήλωση στις 12 Οκτωβρίου 2017, ώρα 16.30 στην Αίθουσα Συνεδρίων (Καραολή Δημητρίου 80) σχετικά με το πρόγραμμα «Διεθνείς Κοινοβουλευτικές Υποτροφίες» (Internationales Parlaments-Stipendium).

Το Πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε νέους/νέες επιστήμονες που επιθυμούν να ασχοληθούν ενεργώς με τις δημοκρατικές διαδικασίες να γνωρίσουν το Γερμανικό κοινοβουλευτικό σύστημα και την πολιτική διαδικασία λήψεως αποφάσεων μέσω μιας ασκήσεως 5 μηνών σε γραφεία βουλευτών.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές Θέσεις Πρακτικής Άσκησης ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί συνεργασία του Bundestag (Γερμανικού Κοινοβουλίου) με τα Πανεπιστήμια του Βερολίνου και περιλαμβάνει εκδηλώσεις, σεμινάρια στα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια καθώς και αμειβόμενη πρακτική άσκηση των υποτρόφων σε γραφεία Γερμανών Βουλευτών. Ετησίως επιλέγονται 120 υπότροφοι από 41 κράτη σε όλον τον κόσμο.

Το Πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε νέους/ νέες επιστήμονες που επιθυμούν να ασχοληθούν ενεργώς με τις δημοκρατικές διαδικασίες να γνωρίσουν το Γερμανικό κοινοβουλευτικό σύστημα και την πολιτική διαδικασία λήψεως αποφάσεων μέσω μιας ασκήσεως 5 μηνών σε γραφεία βουλευτών.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

 • Ηλικία έως 30 ετών
 • Πτυχίο Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ
 • Γνώση της γερμανικής γλώσσας σε επίπεδο Β2 τουλάχιστον

Το Πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Γερμανικού Κοινοβουλίου και της Βουλής των Ελλήνων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 • Χαιρετισμός από τον Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητή κ. Αγγελο Κότιο
 • Χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημο- κρατία
 • Προβολή Video
 • Παρουσίαση του Προγράμματος από τον βουλευτή κ. Steffen-Claudio Lemme
 • Παρουσίαση των γερμανικών πανεπιστημίων από τον Καθηγητή Dr. Dr. Herbert Grieshop, Επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Υποθέσεων του Freie Universität Berlin
 • Επεξήγηση των διαδικαστικών θεμάτων από τον Dr. Sven Vollrath, Επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υπο- θέσεων του Γερμανικού Κοινοβουλίου
 • Παρουσίαση της εμπειρίας Ελλήνων υποτρόφων του Προγράμματος
 • Ερωτήσεις και συζήτηση

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Εταιρείες που προσφέρουν θέσεις πρακτικής άσκησης μπορούν να έρχονται σε Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για να τις καλύψουν. Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr αποτελούν την νούμερο ένα επιλογή των ενδιαφερομένων ως προς αναζήτηση για θέσεις πρακτικής άσκησης.

Περισσότερες θέσεις πρακτικής άσκησης στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr