Μετεγγραφές φοιτητών μουσουλμάνων της Θράκης (εκδόθηκε η απόφαση)

Μετεγγραφές φοιτητών μουσουλμάνων της Θράκης (εκδόθηκε η απόφαση)

Απόφαση με την οποία ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες για τις μετεγγραφές φοιτητών Ελλήνων πολιτών της Μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης και κρατουμένων σε κατάστημα κράτησης. στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την απόφαση οι φοιτητές Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, που εισήχθησαν σε ποσοστό θέσεων καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, έχουν δικαίωμα μετεγγραφής σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παραγράφους 5 και 6 του παρόντος άρθρου. Οι μετεγγραφές επιτρέπονται μόνο για Σχολές ή Τμήματα αντίστοιχα των Σχολών ή Τμημάτων εισαγωγής, από Α.Ε.Ι. σε Α.Ε.Ι. και εφόσον το Ίδρυμα υποδοχής εδρεύει σε άλλη περιφέρεια. Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η μετεγγραφή φοιτητή σε αντίστοιχο Τμήμα του ίδιου ΑΕΙ.


Δεν έχουν δικαίωμα μετεγγραφής οι φοιτητές, οι οποίοι έχουν υπερβεί τον ανώτατο χρόνο σπουδών που προβλέπεται για την απόκτηση πτυχίου, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σπουδών του Α.Ε.Ι., στο οποίο φοιτούν.

Ο αριθμός των μετεγγραφομένων είναι ίσος με το 10% του συνολικού αριθμού των εισακτέων, κατά το έτος αναφοράς, της ανωτέρω ειδικής κατηγορίας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής των πρωτοετών φοιτητών της ανωτέρω κατηγορίας και σε αποκλειστική προθεσμία που ανακοινώνεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠ-ΠΕΘ), όσοι φοιτητές επιθυμούν να μετεγγραφούν, υποβάλλουν μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΥΠΠΕΘ, ηλεκτρονική αίτηση, στην οποία δηλώνουν την αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα, στο οποίο επιθυμούν να μετεγγραφούν. Στην ανωτέρω ηλεκτρονική αίτηση οι δικαιούχοι μετεγγραφής δεσμεύονται να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά, που αποδεικνύουν τη συνδρομή των δηλωθέντων κριτηρίων μοριοδότησης. Η ηλεκτρονική αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης κατά την έννοια και με τις συνέπειες του Ν. 1599/1986.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτή-σεων και την επεξεργασία αυτών, καταρτίζεται ονομαστικός πίνακας ανά Σχολή ή Τμήμα των αιτούντων τη χορήγηση μετεγγραφής κατά φθίνουσα σειρά των μορίων, που συγκέντρωσαν σύμφωνα με τα μοριοδοτούμενα κριτήρια του άρθρου 3 της με αρ. 158978/Ζ1/27-9-2016 (ΦΕΚ 3153 Β') υπουργική απόφαση.

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κυρώνει τον πίνακα με την επιφύλαξη του ελέγχου των δικαιολογητικών, που οι επιτυχόντες δεσμεύτηκαν στην αίτησή τους να προσκομίσουν προκειμένου να ελεγχθούν στα ΑΕΙ, σύμφωνα με τα κατωτέρω αναφερόμενα.

Η ανωτέρω απόφαση κύρωσης του πίνακα των δικαιούχων μετεγγραφή ανά Σχολή ή Τμήμα κοινοποιείται στις Γραμματείες των Σχολών/Τμημάτων. Οι μετεγγραφέντες ενημερώνονται μέσω του ηλεκτρονικού πληροφοριακού συστήματος και καλούνται να προσκομίσουν στη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματος υποδοχής όλα τα δικαιολογητικά, που είχαν δεσμευτεί με την αίτησή τους ότι θα υποβάλλουν.

Οι Γραμματείες των Σχολών/Τμημάτων ενημερώ-νουν το συντομότερο δυνατό τον υποψήφιο της ανω-τέρω κατηγορίας μετά από τον έλεγχο των δικαιολογητικών του φακέλου του, εάν γίνεται δεκτός για εγγραφή στη Σχολή/Τμήμα υποδοχής, ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαγραφή του από τη Σχολή/ Τμήμα προέλευσης και την ολοκλήρωση της εγγραφής του στη Σχολή/Τμήμα υποδοχής.

Σε περίπτωση που η δήλωση από τον αιτούντα των στοιχείων της αίτησης, που συνιστούν προϋπόθεση για τη χορήγηση της μετεγγραφής καθώς και η συνδρομή των μοριοδοτημένων κριτηρίων δεν αποδειχθεί από τα υποβληθέντα δικαιολογητικά, η Γραμματεία του Τμήματος/Σχολής ενημερώνει περί τούτου εγγράφως το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Σε αυτή την περίπτωση η μετεγγραφή πραγματοποιείται αν το σύνολο των μορίων για τα κριτήρια που έχουν επαληθευτεί είναι μεγαλύτερο ή ίσο του συνόλου των μορίων που συγκέντρωσε ο αιτών που καταλαμβάνει την τελευταία θέση μετεγγραφής.

Οι μετεγγραφόμενοι φοιτητές μπορούν να κάνουν χρήση των διατάξεων για την αναγνώριση μαθημάτων.

Περισσότερα νέα που αφορούν τις μετεγγραφές 2016-2017 στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr