«Να γίνουν τώρα όλες οι μετεγγραφές φοιτητών»

«Να γίνουν τώρα όλες οι μετεγγραφές - Δεν θα μας πετάξετε έξω από τις σχολές μας!»

Να γίνουν τώρα όλες οι μετεγγραφές φοιτητών απαιτεί η Επιτροπή Μετεγγραφέντων Φοιτητών Αττικής, τονίζοντας ότι η κατάσταση όσον αφορά το πρόβλημα είναι εκρηκτική, καθώς φέτος από τις 12.000 αιτήσεις, κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας έκοψαν τις 7.000, πάνω από τις μισές δηλαδή.

Με ανακοίνωσή της καλεί όλους τους μετεγγραφέντες φοιτητές να μη σκύψουν το κεφάλι, να έρθουν σε επαφή με την επιτροπή μετεγγραφέντων, να οργανώσουν τις δικές τους επιτροπές στις σχολές τους και να συμμετάσχουν στην απεργία 8 Δεκέμβρη με τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, εργάτες και όλο το λαό.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η κατάσταση όσον αφορά το ζήτημα των μετεγγραφών είναι εκρηκτική! Οι αιτήσεις μετεγγραφής φέτος ήταν 2.000 περισσότερες από πέρυσι, ενώ από το σύνολο των αιτήσεων που εγκρίθηκαν από το υπουργείο Παιδείας μόνο το 44% ήταν "επιτυχείς", σύμφωνα, πάντοτε, με τα κριτήρια του υπουργείου.

Ουσιαστικά, από τις 12.000 αιτήσεις, κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας κόβουν τις 7.000!

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές, που δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουμε μακριά από το σπίτι μας, όχι απλά θα μείνουμε έξω από τη σχολή που επιθυμούμε κοντά στον τόπο διαμονής μας αλλά συνολικά δεν θα μπορέσουμε να σπουδάσουμε!

Ωστόσο, οι υπόλοιποι "τυχεροί" από εμάς που καταφέραμε να γίνει δεκτή η αίτηση μας ουσιαστικά κινδυνεύουμε να χάσουμε το πρώτο εξάμηνο! Και αυτό γιατί ενώ πλησιάζουμε αρχές Δεκέμβρη ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αιτήσεις μας, δεν έχουμε λάβει τους κωδικούς μας για τις ακαδημαϊκές υπηρεσίες, για παροχή βιβλίων, για κάρτα σίτισης, κάρτα για τα ΜΜΜ. Την ίδια ώρα δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε δήλωση μαθημάτων και να γραφτούμε στα εργαστήρια μας ενώ οι προθεσμίες ή έχουν ήδη λήξει ή λήγουν πολύ σύντομα!

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Δεν έχουμε άλλη επιλογή!

Δεν έχουμε άλλη επιλογή! Η κυβέρνηση, το υπουργείο και οι διοικήσεις των τμημάτων μας θεωρούν βάρος για τα οικονομικά των Πανεπιστημίων μας, μας κατηγορούν επειδή δεν μπορούμε να σπουδάσουμε μακριά από τον τόπο διαμονής μας. Τέτοιες προκλητικές είναι οι επίσημες τοποθετήσεις τους όταν καταθέτουμε τα δίκαια αιτήματα τους! Καλούμε όλους τους μετεγγραφέντες φοιτητές να μη σκύψουν το κεφάλι! Να έρθουν σε επαφή με την επιτροπή μετεγγραφέντων, να συντονίσουμε τον αγώνα μας, να οργανώσουν τις δικές τους επιτροπές στις σχολές τους, μέσα από τους συλλόγους τους

Απαιτούμε:

Να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις των μετεγγραφέντων!

Να ολοκληρωθούν τώρα οι διαδικασίες εγγραφής στις σχολές μας και να μη χάσουμε άλλο χρόνο από το πρώτο εξάμηνο!

Να δοθούν όλοι οι κωδικοί για να προμηθευτούμε βιβλία, πάσο, μειωμένη κάρτα για τα ΜΜΜ και κάρτα σίτισης! Όλοι οι φοιτητές από μετεγγραφή να μπορούν να τρώνε δωρεάν στις λέσχες των σχολών τους!

Να γίνει αναπλήρωση όσων εργαστηρίων έχουν χαθεί και όλοι να δώσουμε τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου κανονικά!

Οργανώνουμε τον αγώνα μας:

Αποφασίζουμε κινητοποιήσεις στους προέδρους και τις διοικήσεις των σχολών!

Καλούμε κάθε μετεγγραφέντα φοιτητή να έρθει σε επικοινωνία με την επιτροπή για να συντονίσουμε τον αγώνα μας!

Συμμετέχουμε στην απεργία 8 Δεκέμβρη με τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, εργάτες και όλο το λαό!».

Περισσότερα νέα που αφορούν τις μετεγγραφές 2016-2017 στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr