Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι φοιτητές για τις Μετεγγραφές 2016-2017

Στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για την κατάθεση αιτήσεων για τις μετεγγραφές φοιτητών από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο και από ΤΕΙ σε ΤΕΙ.

Δείτε μέσα από τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν καταθέσετε τις αιτήσεις σας από την 1η έως τις 31 Οκτωβρίου.

Ποιοι φοιτητές μπορούν να υποβάλουν αίτηση για μετεγγραφή

Αίτηση για μετεγγραφή μπορούν να υποβάλουν, οι φοιτητές που έχουν εγγραφεί σε τμήματα και σχολές είτε μέσω της επιτυχίας τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις Γενικού Λυκείου ή Επαγγελματικού ημερήσιου ή εσπερινού Λυκείου Ομάδας Α’ και Ομάδας Β’, είτε μέσω της χρήσης άσκησης του δικαιώματος πρόσβασης (εισαγωγή στο 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση), είτε μέσω της χρήσης του δικαιώματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις από τους πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις σε ποσοστό 5% καθ’ υπέρβασιν του αριθμού των εισακτέων.

Για να εκτυπώσετε το άρθρο πατήστε ΕΔΩ

Ο αριθμός των μετεγγραφόμενων ισούται με το 15% του συνολικού αριθμού των εισακτέων. Δεν εμπίπτουν στο ως άνω ποσοστό τέκνα θυμάτων της τρομοκρατίας, φοιτητές με αναπηρία (σωματική, διανοητική ή ψυχική) 67% και άνω και φοιτητές που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις ή έχουν πραγματοποιήσει δωρεά οργάνου ή μυελού των οστών.

Αν θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα που αφορούν τις Μετεγγραφές 2016-2017 (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Μόλις ανακοινωθεί η έναρξη της προθεσμίας μετεγγραφών μέσα από τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, οι ενδιαφερόμενοι μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας (www.minedu.gov.gr) θα πρέπει να επισκεφθούν την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Οι αιτούντες έχουν δικαίωμα υποβολής μόνο μιας ηλεκτρονικής αίτησης μετεγγραφής για αντίστοιχη σχολή ή τμήμα, έως δύο διαφορετικών ΑΕΙ.

Αντιστοιχίες και Αναντιστοιχίες Τμημάτων ΑΕΙ

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την Γραμματεία της σχολής ή του τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιδρύματος, στο οποίο φοιτούν.

Τα κριτήρια και τα μόρια για τις μετεγγραφές 2016-2017

Δικαίωμα μετεγγραφής χορηγείται στους αιτούντες κατά φθίνουσα σειρά του συνόλου των μορίων, που συγκεντρώνουν από τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Το κατά κεφαλήν εισόδημα του δικαιούχου - εφόσον διαθέτει το ίδιο εισόδημα - και των γονέων του δεν υπερβαίνουν αυτοτελώς και τα δύο το ποσό των 3.000 ευρώ (μόρια 5).
  • Δεν υπερβαίνουν αυτοτελώς και τα δύο το ποσό των 6.000 ευρώ (μόρια 4).
  • Δεν υπερβαίνουν αυτοτελώς και τα δύο το ποσό των 9.000 ευρώ (μόρια 3). Κατά κεφαλήν εισόδημα μεγαλύτερο των 9.000 ευρώ δεν μοριοδοτείται.
  • Ο δικαιούχος είναι ορφανός και από τους δύο γονείς (μόρια 3).
  • Ο δικαιούχος είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας (μόρια 2).
  • Ο δικαιούχος είναι μέλος τρίτεκνης οικογένειας (μόριο 1).

Περισσότερα νέα που αφορούν τις Μετεγγραφές 2016-2017 μπορείς να δεις στην κατηγορία «Μετεγγραφές» του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr.

  • Ο δικαιούχος είναι ορφανός από τον έναν γονέα (μόριο 1).
  • Ο δικαιούχος είναι τέκνο άγαμης μητέρας (μόριο 1).
  • Ο δικαιούχος έχει αδελφό ή αδελφή, φοιτητή του προπτυχιακού κύκλου σπουδών, εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, που φοιτά σε πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας των γονέων τους ή ο δικαιούχος ανήκει στην κατηγορία των πολύδυμων τέκνων που συμμετείχαν, το ίδιο σχολικό έτος, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (μόριο 1).
  • Ο δικαιούχος μετεγγραφής έχει γονείς, τέκνα, αδέλφια ή σύζυγο που έχουν αναπηρία 67% και άνω (μόριο 1).

Μετεγγραφές κατ’ εξαίρεση

Πατήστε εδώ για να δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις Μετεγγραφές κατ’ εξαίρεση.

Αμοιβαίες Μετεγγραφές

Αν θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα που αφορούν τις Αμοιβαίες Μετεγγραφές 2016-2017 πατήστε εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας για την καθημερινή σας φοιτητική ενημέρωση!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr