Νωρίτερα θα πραγματοποιηθούν φέτος οι μετεγγραφές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Νωρίτερα θα πραγματοποιηθούν φέτος οι μετεγγραφές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Τη δυνατότητα σε χιλιάδες φοιτητές να ολοκληρώσουν τη διαδικασία των μετεγγραφών σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ νωρίτερα από την περσινή χρονιά - οι αιτήσεις το 2015 υποβλήθηκαν το πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου - θα δώσει εν όψει του νέου ακαδημαϊκού έτους η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας που μίλησε στο «Εθνος» εκτίμησε ότι λόγω και των ηλεκτρονικών εγγραφών στα Πανεπιστήμια-ΤΕΙ, που θα γίνουν φέτος για πρώτη φορά, αναμένεται να έρθει πιο κοντά η διαδικασία για τις μετεγγραφές (αιτήσεις, αποστολή δικαιολογητικών, έγκριση για τη μεταφορά θέσεων στα νέα τμήματα).


Τί ισχύει για τις εγγραφές και μετεγγραφές νέων φοιτητών

Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Παιδείας προχωρεί εγκαίρως στον αναγκαίο προγραμματισμό ώστε οι φοιτητές που δικαιούνται μετεγγραφή να μη χρειαστεί να περιμένουν μήνες μέχρις ότου μετακινηθούν στο Ανώτατο Ιδρυμα κοντά στον τόπο κατοικίας τους. Πέρυσι η εγκύκλιος που περιελάμβανε τα κριτήρια με τη μοριοδότηση, τα δικαιολογητικά και την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων γνωστοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου, ενώ οι αιτήσεις κατατέθηκαν στο διάστημα από 3 έως 13 Νοεμβρίου.

Ανακοίνωση για τις μετεγγραφές 2016

Mετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, οι υποψήφιοι που πέρασαν σε τμήματα που εδρεύουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους «ψάχνονται» ήδη για να δουν εάν πληρούν τα κριτήρια των μετεγγραφών. Το ποσό, άλλωστε, που απαιτείται για τις σπουδές σε πόλη μακριά από τον τόπο διαμονής είναι για πολλές οικογένειες απαγορευτικό. Αλλωστε, χιλιάδες υποψήφιοι επέλεξαν συγκεκριμένες σχολές στο μηχανογραφικό, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους τη μετεγγραφή.

Επισημαίνεται ότι ο αριθμός των μετεγγραφόμενων δεν μπορεί να ξεπερνά το 15% του συνολικού αριθμού των εισακτέων ανά σχολή ή τμήμα.

ΜΕΙΝΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ

Αν θέλεις να μείνεις ενημερωμένος για όλα τα τελευταία νέα που αφορούν τις μετεγγραφές (πάτησε εδώ).

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ

Περισσότερα νέα για τις Μετεγγραφές στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr