Τι ισχύει για τις Μετεγγραφές 2016-2017 σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Τι ισχύει για τις Μετεγγραφές 2016-2017 σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Κίνητρα για να μειώσουν τις μεταγγραφές φοιτητών και την παραμονή τους στις πόλεις όπου εισήχθησαν σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας. Το σχέδιο θα εφαρμοσθεί από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, χωρίς να υπάρχουν ωστόσο αλλαγές στον νόμο περί μετεγγραφών. Δηλαδή, όπως ισχύει, οι θέσεις των μετεγγραφών δεν μπορεί να ξεπερνούν το 15% των θέσεων εισακτέων κάθε τμήματος Πανεπιστημίου - ΤΕΙ.

Ειδικότερα ο σχεδιασμός προβλέπει την αύξηση των θέσεων των φοιτητικών εστιών, ώστε οι φοιτητές να μπορούν να αντιμετωπίζουν τα έξοδα κατοικίας. Για τον λόγο αυτό υπάρχει συνεργασία του υπουργείου Παιδείας με την τοπική αυτοδιοίκηση.


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ

Άλλη μια πρόταση προβλέπει τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας μετεγγραφών, στην οποία οι φοιτητές θα μπορούν να καταθέτουν αίτηση μεταφοράς των πιστωτικών τους μονάδων από ένα τμήμα σε ένα άλλο, του ιδίου ή άλλου ΑΕΙ, κάθε Σεπτέμβριο.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ

Η κινητικότητα δεν θα ισχύει από την περιφέρεια προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ούτε από ΤΕΙ προς πανεπιστήμια. Θα ισχύει από τμήματα της περιφέρειας προς άλλα τμήματα της περιφέρειας, από τμήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης προς τμήματα της περιφέρειας και από πανεπιστημιακά τμήματα προς ΤΕΙ.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ

Τα κριτήρια μετεγγραφής θα καθορίζονται από τα τμήματα υποδοχής και θα αφορούν την επίδοση των φοιτητών σε συγκεκριμένα μαθήματα ή τον μέσο όρο βαθμολογίας έτους ή τον αριθμό των μαθημάτων που έχουν περάσει, ή συνδυασμό αυτών των κριτηρίων. Σε περίπτωση έγκρισης θα μεταφέρεται και η πίστωση του φοιτητή από το ένα ίδρυμα στο άλλο.

ΜΕΙΝΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ

Αν θέλεις να μείνεις ενημερωμένος για όλα τα τελευταία νέα που αφορούν τις μετεγγραφές (πάτησε εδώ).

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ

Περισσότερα νέα για τις Μετεγγραφές στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr