Κατεξαίρεση Μετεγγραφές, τι είναι, Ειδική επιτροπή, 2015-2016, πανεπιστήμια, τει Ειδική επιτροπή θα αποφασίζει για τις μετεγγραφές των φοιτητών

Κατ' εξαίρεση Μετεγγραφές: Ειδική επιτροπή θα αποφασίζει για τις μετεγγραφές των φοιτητών

Συνιστάται στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων πενταμελής Επιτροπή για τις κατ' εξαίρεση μετεγγραφές φοιτητών που προβλέπει το νέο πλαίσιο του νόμου για τους δικαιούχους μεταγραφής.

Η Επιτροπή Κατ' εξαίρεση Μετεγγραφών εξετάζει αιτήσεις φοιτητών Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της ημεδαπής για κατ' εξαίρεση μετεγγραφή σε Σχολή ή Τμήμα ή Πρόγραμμα Σπουδών αντίστοιχο των Σχολών ή Τμημάτων ή Προγραμμάτων Σπουδών εισαγωγής, από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο από ΤΕΙ σε ΤΕΙ και από ΑΕΑ σε ΑΕΑ, εφόσον συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις.


ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές φοιτητών

Η Επιτροπή θα αποφασίζει εάν από τα υποβληθέντα δικαιολογητικά προκύπτει ότι οι λόγοι που επικαλείται ο αιτών συνιστούν ιδιαίτερα σοβαρή περίπτωση και εάν τεκμηριώνεται ο εξαιρετικός χαρακτήρας του αιτήματος.

Η Επιτροπή είναι άμισθη και συγκροτείται κατ' έτος με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Ερευνας και θρησκευμάτων. Σε περίπτωση αντικατάστασης μέλους της Επιτροπής, το νέο μέλος διανύει τον υπόλοιπο χρόνο της θητείας του μέλους που αντικαταστάθηκε. Ο Υπουργός Παιδείας, Ερευνας και θρησκευμάτων δύναται να αντικαθιστά οποιοδήποτε μέλος της Επιτροπής, με αιτιολογημένη απόφασή του. Η απουσία μέλους της Επιτροπής χωρίς σοβαρό λόγο από τέσσερις (4) συνεχείς συνεδριάσεις ή για χρονική περίοδο δύο (2) μηνών, ισοδυναμεί με παραίτηση και ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μπορεί να προβεί στην αντικατάστασή του, για το υπόλοιπο διάστημα της θητείας της Επιτροπής.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr