Μετεγγραφές Φοιτητών 2019-2020: Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις

Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις για τις Μετεγγραφές των Φοιτητών 2019-2020

Μετεγγραφές Φοιτητών 2019-2020: Τα «Φοιτητικά Νέα» το μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας, παρουσιάζουν στους υποψήφιους προς μετεγγραφή φοιτητές 2019-2020 Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις που αφορούν την αίτηση μετεγγραφής:

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

1. Εισάγω username και passwd στη Εφαρμογή και εμφανίζεται μήνυμα σχετικά με ανεπαρκή στοιχεία. Τι πρέπει να κάνω;

Επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Ιδρύματος προκειμένου να διαπιστώσετε ελλείψεις στα προσωπικά σας στοιχεία, οπότε να προβείτε στις απαραίτητες διορθώσεις. Εφόσον γίνει η ενημέρωση, σύντομα θα αντληθούν τα επικαιροποιημένα στοιχεία από τα Πληροφοριακά Συστήματα του Ιδρύματος και θα είστε σε θέση να προχωρήσετε. Τα στοιχεία στην έλλειψη των οποίων αναφέρεται το μήνυμα, αντλούνται μέσω των Πληροφορικών Συστημάτων του Ιδρύματος και ως εκ τούτου οποιαδήποτε προσθήκη ή τροποποίηση μπορεί να γίνει μόνο μέσω των Υπηρεσιών του Ιδρύματος.

2. Στην φόρμα με τα κριτήρια της μοριοδότησης δε υπάρχουν τα κριτήρια για αδελφό φοιτητή σε άλλη πόλη, ούτε για τα πολύδυμα τέκνα που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις το ίδιο σχολικό έτος

Τα κριτήρια αυτά δεν είναι πλέον μεταξύ των μοριοδοτούμενων κριτηρίων, καθώς η παράγραφος 8 του άρθ.21 του Ν.4332/2015(Α’76) τροποποιήθηκε από τις παραγράφους 2 και 3 του αρθ.17 του Ν.4521/2018 (Α’ 38) (βλέπε Χρήσιμα Έγγραφα)

3. Διαπίστωσα λάθος στην αίτηση μετεγγραφής αφού οριστικοποίησα. Μπορώ να ακυρώσω την αίτησή μου;

Για μία και μόνο φορά ο κάθε χρήστης έχει δικαίωμα να ζητήσει άρση της οριστικοποίησης της αίτησής του, μέσω link που εμφανίζεται στο pdf της οριστικής αίτησης και το οποίο μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε στο browser. Για την άρση της οριστικοποίησης απαιτείται η συμπλήρωση του email που δηλώσατε στην αίτηση, του αριθμού πρωτοκόλλου που έχει η αίτηση που θέλετε να ακυρώσετε και του κωδικού εξετάσεων.

4. Προχώρησα σε οριστική υποβολή της αίτησης μου με κάποια κατηγορία δικαιούχων. Όταν δοκιμάζω να εισαχθώ σε άλλη κατηγορία δικαιούχων και να υποβάλω αίτηση, μου εμφανίζεται μήνυμα ότι έχω ήδη υποβάλει αίτηση με άλλη κατηγορία. Πως μπορώ να προχωρήσω;

Έχετε δικαίωμα να υποβάλετε οριστική αίτηση μετεγγραφής μόνο με μία κατηγορία δικαιούχων. Από τη στιγμή που υποβάλατε οριστική αίτηση με μία κατηγορία δικαιούχων, δεν έχετε δικαίωμα να υποβάλετε άλλη αίτηση μέσω άλλης κατηγορίας δικαιούχων, ακόμα και αν είχατε αποθηκεύσει προσωρινή αίτηση με αυτήν την κατηγορία δικαιούχων.

5. Διαπίστωσα ότι έχω υποβάλει οριστική αίτηση μετεγγραφής με κατηγορία δικαιούχων που δεν ανήκω ή δεν επιθυμώ . Πως μπορώ να το διορθώσω;

Για την εξαιρετική περίπτωση που κάποιος υποψήφιος έχει υποβάλει οριστική αίτηση με μία κατηγορία δικαιούχων και αναθεωρήσει την απόφαση του, έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε άρση της οριστικοποιημένης αίτησής του για μία μόνο φορά ανά κατηγορία δικαιούχων. Για να προχωρήσει σε άρση της αίτησης με κάποια κατηγορία ,ο χρήστης πρέπει να εισαχθεί ξανά στην κατηγορία των δικαιούχων με στην οποία υπέβαλε λανθασμένα αίτηση και να ανατρέξει στο pdf της οριστικής αίτησης. Στο pdf θα βρεί μια ηλεκτρονική διεύθυνση για την άρση της οριστικής αίτησης. Ο χρήστης πρέπει να αντιγράψει (copy) ολόκληρο το link και στη συνέχεια να το επικολλήσει (paste) στον browser. Στη σελίδα που θα οδηγηθεί, θα κληθεί να συμπληρώσει το email και τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης προς άρση. Στη συνέχεια μπορεί να εισαχθεί εκ νέου στην εφαρμογή των μετεγγραφών και να υποβάλει αίτηση με την κατηγορία δικαιούχων που επιθυμεί.

6. Ολοκλήρωσα την Οριστική Υποβολή της αίτησης μου. Που και πότε πρέπει να στείλω τα δικαιολογητικά μου για τα κριτήρια που δήλωσα;

Τα δικαιολογητικά πρέπει αποσταλούν στη Γραμματεία του Τμήματος Υποδοχής, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων Μετεγγραφών 2019, σε διάστημα που θα ανακοινωθεί από τη Γραμματεία του Τμήματος Υποδοχής. Δικαιολογητικά αποστέλλονται μόνο από τους επιτυχόντες.

Σε ποια Τμήματα μπορούν οι φοιτητές να πάρουν Μετεγγραφή!

Μετεγγραφές 2019-2020: Δικαιούχοι, Κριτήρια, Διαδικασία & Δικαιολογητικά – ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα των Μετεγγραφών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr