Υπουργός Παιδείας: Καμία αλλαγή στις Μετεγγραφές των Φοιτητών!

Υπουργός Παιδείας: Καμία αλλαγή στις Μετεγγραφές των Φοιτητών 

Μετεγγραφές Φοιτητών 2018-2019: Με το ισχύον σύστημα (ακαδημαϊκού έτους 2017-2018) θα γίνουν και για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 οι μετεγγραφές των φοιτητών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ανακοίνωσε στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός δήλωσε πως την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά δεν θα υπάρξουν αλλαγές στις μετεγγραφές των φοιτητών και σημείωσε ότι θα ισχύσει και η ρύθμιση για τις μετεγγραφές αδελφών.


Τι είπε ο Υπουργός Παιδείας για τις Μετεγγραφές των Φοιτητών

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το θέμα των μετεγγραφών μιας και μιλάμε για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Είχατε αναφερθεί πριν λίγους μήνες από το βήμα της Βουλής ότι θα θέλατε να προχωρήσετε σε αλλαγές με τη σύμπραξη και των υπολοίπων Κομμάτων. Αν έχει προχωρήσει κάτι τέτοιο και αν θα γίνουν αλλαγές την επόμενη χρονιά.

Και μια δεύτερη ερώτηση σχετικά με το νόμο για τις μετεγγραφές αδελφών, αφορά μόνο τη χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε. Αν θα γίνει κάτι αντίστοιχο και την επόμενη χρονιά. Ευχαριστώ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ευχαριστώ κατ' αρχήν για την ερώτηση. Μετεγγραφές, πολύ σοβαρό θέμα. Είχα κάνει μια πρόταση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για να μπορέσουμε τα Κόμματα να έρθουμε σε μια συνεννόηση για το θέμα των μετεγγραφών και τους είπα ότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου είναι στη διάθεσή τους για οτιδήποτε στοιχείο ζητήσουν και πράγματι πρέπει να είναι μια πρόταση που να βασίζεται σε στοιχεία.

Μας ζητήθηκαν στοιχεία ορισμένες φορές νομίζω δώσαμε στοιχεία που ήταν περίπου 1.000 σελίδες, αλλά δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Μας έστειλαν προτάσεις μόνο το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων. Δεν έχουμε πάρει προτάσεις από τη Νέα Δημοκρατία, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ.

Εμείς περιμένουμε τις προτάσεις τους για να μπορέσουμε να δούμε αν υπάρχει μια δυνατότητα σύνθεσης όλων αυτών των προτάσεων για να υπάρχει επιτέλους ένα σύστημα μετεγγραφών. Άρα από τον Σεπτέμβριο θα πάμε με το υπάρχον σύστημα. Ευθύνη των υπόλοιπων Κομμάτων που δεν έστειλαν, είναι να στείλουν ώστε να δούμε τι λέει ο καθένας μας και να έρθουμε σε μια συνεννόηση για ένα σύστημα το οποίο θα μπορεί να αντανακλά μια κοινωνική πραγματικότητα. Αλλά ταυτόχρονα να μην διαταράσσει και το ακαδημαϊκό.

Ως προς το θέμα των αδελφών, οπωσδήποτε θα ισχύσει και του χρόνου.

SOS για Μετεγγραφή: Την ενημερωτική σελίδα για να μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα που αφορούν τις Μετεγγραφές των Φοιτητών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Μετεγγραφές των Φοιτητών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr