Συνεχίζονται οι διεκδικήσεις των φοιτητών για μετεγγραφή

Το γεγονός ότι η νέα ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές φοιτητών με αδέρφια που επίσης σπουδάζουν δεν καλύπτει πλήρως όλους τους φοιτητές που έχουν πραγματικά ανάγκη μετεγγραφής, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Φοιτητών που δεν πήραν τη μετεγγραφή τους.

Η Επιτροπή σημειώνει ακόμα ότι εδώ και έξι μήνες αυτοί οι φοιτητές αγωνίζονται και διεκδικούν να μην πεταχτούν εκτός σπουδών και εισπράττουν ψεύτικα λόγια συμπάθειας, ενώ οι ευθύνες γίνονται μπαλάκι μεταξύ υπουργείου και διοικήσεων των ιδρυμάτων. Προσθέτει δε πως το πρόβλημα - δεδομένης της ανεπαρκέστατης φοιτητικής μέριμνας - δεν αφορά μόνο τους φοιτητές με αδέρφια που οι οικογένειές τους δεν μπορούν να συντηρούν δύο και τρία σπίτια, αλλά αφορά και λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να συντηρήσουν ούτε ένα επιπλέον σπίτι.

Την ενημερωτική σελίδα των Μετεγγραφών μπορείτε να την δείτε εδώ.

«Χιλιάδες φοιτητές αναγκαζόμαστε είτε να δώσουμε ξανά πανελλήνιες είτε να μην παρακολουθούμε τη σχολή μας, περιμένοντας μια ακόμη ρύθμιση, είτε έχουμε ήδη πάει στις πόλεις που έχουμε περάσει και τα βγάζουμε πέρα με χίλια ζόρια είτε, τελικά, αναγκαζόμαστε να διακόψουμε τελείως τις σπουδές μας», αναφέρει η Επιτροπή των φοιτητών και διεκδικεί επέκταση του δικαιώματος μετεγγραφής σε όλους τους φοιτητές «με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά παιδί». Ακόμα, ζητά «δικαίωμα μετεγγραφής να έχουν οι φοιτητές, σπουδαστές όταν τουλάχιστον ένα μέλος της οικογένειας είναι άνεργο το τελευταίο 6μηνο».

Η Επιτροπή καλεί τους φοιτητές που δεν πήραν τη μετεγγραφή τους να μην παρατήσουν τα όνειρά τους, να είναι σε επαφή με τους φοιτητικούς συλλόγους και τις Επιτροπές Αγώνα και να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις στους προέδρους των τμημάτων απαιτώντας να εγγραφούν στο τμήμα που δικαιούνται και καλούν τους φοιτητικούς συλλόγους να στηρίξουν αυτόν τον δίκαιο αγώνα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Μετεγγραφές των Φοιτητών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr