ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ: Υπουργέ έχω χάσει τον πατέρα μου, η μητέρα μου είναι AμεA και αδυνατώ να ακολουθήσω το όνειρό μου!

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ: Υπουργέ έχω χάσει τον πατέρα μου, η μητέρα μου είναι AμεA και αδυνατώ να ακολουθήσω το όνειρό μου!

Μετεγγραφές Φοιτητών: Επιστολή διαμαρτυρίας υποψήφιου προς μετεγγραφή φοιτητή, προς τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου σχετικά με τις Μετεγγραφές. 

Ο φοιτητής τονίζει στην επιστολή του «έχω έρθει στη πολύ δύσκολη θέση να αδυνατώ να ακολουθήσω το όνειρό μου καθώς είμαι παιδί μονογονεικής οικογένειας λόγω θανάτου του πατέρα μου, η μητέρα μου έχει αναπηρία 67% και εγώ έχω κάποιο πρόβλημα υγείας που χρήζει συχνής παρακολούθησης» και αναρωτιέμαι «αν όλα αυτά δεν είναι κοινωνικά κριτήρια σημαντικά και ικανά για να πάρει ένας φοιτητής μεταγραφή».


Συγκεκριμένα η επιστολή όπως έχει σταλθεί από τον φοιτητή στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr αναφέρει:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ 

Σας γράφω γιατί ήθελα να εκθέσω το προβλημά μου σαν πρωτοετής μονογονεικής οικογένειας και γιατί θα ήθελα μιά απάντηση βασιζόμενη στην κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησή σας.

1) για ποιο λόγο έγιναν οι ενστάσεις, αφού και πάλι τα μόρια ήταν το κριτήριο, χωρίς να μπείτε στην ουσία της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά, παρά μόνο δίνοντας μια παράταση ελπίδας χωρίς νόημα.

2) Ποια είναι τα κριτήρια που κρίνονται οι αιτήσεις κατ΄εξαίρεση, μήπως πάλι τα μόρια είναι αυτά που εκτιμώνται;

Έχω έρθει στη πολύ δύσκολη θέση να αδυνατώ να ακολουθήσω το όνειρό μου (σημειωτέον ότι η σχολή που πέρασα ήταν η πρώτη μου επιλογή) καθώς είμαι παιδί μονογονεικής οικογένειας -λόγω θανάτου του πατέρα μου-,η μητέρα μου έχει αναπηρία 67% και εγώ έχω κάποιο πρόβλημα υγείας που χρήζει συχνής παρακολούθησης.

Επίσης υπάρχουν και οικονομικά προβλήματα που αναφέρονται και αποδεικνύονται με έγγραφα στην αιτησή μου.

Αν όλα αυτά δεν είναι κοινωνικά κριτήρια σημαντικά και ικανά για να πάρει ένας φοιτητής μεταγραφή (γιατί η Υπουργική Απόφαση δεν επικαλείται μόνο οικονομικά αλλά και κοινωνικά κριτήρια).

Ποια ακριβώς κριτήρια τεκμηριώνουν την κατ΄εξαίρεση μεταγραφή και για ποιους λόγους απορρίφθηκε;

Θα ήθελα μια τεκμηριωμένη απάντηση για τους λόγους της απόρριψης και θα παρακαλούσα να δείτε το θέμα όχι γραφειοκρατικά και απρόσωπα αλλά με ευαισθησία και προσωποποιημένα.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Ο Φοιτητής Κ. Ν.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Μετεγγραφές των φοιτητών

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr