Επιστολή Φοιτητή: Πίστευα κύριε Υπουργέ ότι θα κάνετε τα αυτονόητα για τις Μετεγγραφές

Μετεγγραφές Φοιτητών: Επιστολή διαμαρτυρίας υποψήφιου προς μετεγγραφή φοιτητή, προς τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου σχετικά με τις Μετεγγραφές. Ο φοιτητής στην επιστολή του τονίζει πως η μη παροχή μετεγγραφής σε πολλούς φοιτητές της κατηγορίας του θα τους οδηγήσει σε διακοπή των σπουδών τους λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που βιώνουν.

Συγκεκριμένα η επιστολή όπως έχει σταλθεί από τον φοιτητή στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Σας γράφω για να σας συγχαρώ για την τροπολογία που θα φέρετε προς ψήφιση περι μετεγγραφών. Σε τέτοιους καιρούς είναι πάρα πολύ δύσκολο να συντηρεί μια οικογένεια πάνω από 2 σπίτια εκτός από το δικό της.

Αυτό που έχω καταλάβει από τις δηλώσεις σας είναι ότι η τροπολογία θα είναι μόνο για τα αδέλφια. Έχετε σκεφτεί οτι υπάρχουν και άλλες κατηγορίες που χρειάζονται αυτή τη μετεγγραφή για να μπορέσουν να σπουδάσουν;

Εγώ θα μιλήσω για τα 5οικ, μιας και είμαι ένα απο αυτά. Θεωρείτε ότι μια τετραμελής οικογένεια με εισόδημα 40.000 ευρώ έχει περισσότερο ανάγκη από μια τριμελή που έχει εισόδημα απο 0 εως 9000 ευρώ; Θα ήθελα να προσθέσω ότι έχω δώσει 2 φορές πανελλήνιες και από τότε που βγήκαν οι ενστάσεις δεν μπορώ να κοιμηθώ κανονικά και είμαι ψυχολογικά χάλια.

Επίσεις θέλω να συμπεριλάβω ένα διάλογο ενός παιδιου 5οικ.

Α: πόσα μόρια έχεις;

Β: 5οικ

Α: Αν δεν σε συμπεριλάβει ο υπουργός στη τροπολογία τι θα κάνεις;

Β: Έχοντας δώσει δύο φορές εξετάσεις, το μόνο που μένει να κάνω είναι να μη σπουδάσω.

Α: Και πως, είναι δυνατόν τέτοιο παιδί σαν κι εσένα να μείνει χωρίς σπουδές;

Β: Ναι φίλε μου, διότι η οικογένεια μου δεν τις φτάνουν για τα απαραίτητα, όχι για να με σπουδάσει. Όσο σκληρό κι αν είναι, δε θα σπουδάσω. Θα μεταναστεύσω, δεν ξέρω τι θα κάνω. Έτσι αυτή η χώρα μας διώχνει. Πίστευα ότι ο υπουργός θα κάνει τα αυτονόητα, δηλαδή να δώσει μετεγγραφή σε έναν φτωχό. Δεν το έκανε όμως.

Α: Και σε ποιον ρίχνεις την ευθύνη;

Β: Στο κράτος βέβαια. Οι γονειίς μου φταίνε; Όχι βέβαια. Με τόση ανεργία που να βρούν δουλειά.

Α: Έχεις δίκιο.

Β: Το ξερω.

Έυχομαι να κάνετε και κάτι για τις υπόλοιπες κατηγορίες κύριε υπουργέ.

Σας ευχαριστω για τον χρόνο σας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Μετεγγραφές των φοιτητών

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr