Υπουργός Παιδείας για Μετεγγραφές: Εισοδηματικό πλαφόν 40.000 ευρώ - Θα ψηφιστεί 20 με 22 Ιανουαρίου

Μετεγγραφές Φοιτητών: Τα 40.000 ευρώ για μία τετραμελή οικογένεια ως ετήσιο εισόδημα θα είναι το ανώτατο όριο ώστε τα παιδιά αυτής, εάν σπουδάζουν σε άλλη πόλη, να μπορούν να πάρουν μετεγγραφή στην ίδια πόλη, όπως ανακοίνωσε ο κ. Γαβρόγλου σε συνέντευξη του. Συγκεκριμένα είπε: «Οποιαδήποτε οικογένεια τετραμελής έχει κάτω από 40.000 εισόδημα, τα αδέρφια θα είναι στην ίδια πόλη και θα φροντίσουμε να είναι σε πόλεις που υπάρχουν οι ειδικότητες».

Δηλαδή αυτό σημαίνει ότι δύο παιδιά μιας οικογένειας με αυτό το εισοδηματικό κριτήριο θα μπορούν να σπουδάζουν στην ίδια πόλη εάν υπάρχει εκεί σχολή με το αντικείμενό τους.

Από την άλλη ο υπουργός δεν απέκλεισε εάν υπάρχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, κάποιο παιδί να μετεγγραφεί σε τμήμα της πόλης κατοικίας του. Συγκεκριμένα ο Υπουργός δήλωσε «Και όταν το εισόδημα των οικογενειών είναι ακόμη χαμηλότερο και εκεί που ζουν οι οικογένειες υπάρχουν τα αντίστοιχα τμήματα, τα αδέρφια θα μπορούν να έρχονται στις οικογένειές τους».

Όπως αναφέρουν πολλοί φοιτητές ο Υπουργός Παιδείας δεν διευκρίνισε τι θα γίνει σε περίπτωση που ο ένας αδελφός σπουδάζει σε πόλη όπου δεν υπάρχει σχολή με το αντικείμενο του δεύτερου, ώστε τα δύο αδέλφια να σπουδάσουν στην ίδια πόλη.

Η ρύθμιση, όπως είπε ο κ. Γαβρόγλου, θα ψηφιστεί με νόμο στις 20 με 22 Ιανουαρίου, και θα εφαρμοστεί από το επόμενο εαρινό εξάμηνο.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Μετεγγραφές.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr