Νέα κινητοποίηση για τις μετεγγραφές στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 11/1

Νέα κινητοποίηση για τις μετεγγραφές στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 11/1

«Το τελευταίο διάστημα, οι φοιτητές που δεν πήραμε τη μετεγγραφή μας, έχουμε πραγματοποιήσει δεκάδες κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμά μας να σπουδάσουμε ανεμπόδιστα. Πήγαμε 2 φορές στο Υπουργείο Παιδείας, στην Βουλή όπου καταθέσαμε τα αιτήματά μας στο κυβερνητικό και σε άλλα πολιτικά κόμματα, δεκάδες φορές στους προέδρους των σχολών μας, πραγματοποιήσαμε ακόμα συνέντευξη τύπου με σκοπό να γίνει ευρέως γνωστό το αίτημά μας» αναφέρει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr η Επιτροπή Αγώνα Μετεγγραφέντων Φοιτητών.

«Συμμετείχαμε στην πανελλαδική συνάντηση του ΜΑΣ όπου ανταλλάξαμε πείρα με άλλους συμφοιτητές μας και πήραμε θάρρος για τη συνέχιση του αγώνα μας. Σε όλο αυτό τον αγώνα βρήκαμε απέναντι τόσο το Υπουργείο και τις διοικήσεις των σχολών μας όσο και την κυβέρνηση!! Όλοι αυτοί με μια φωνή, απαντούν στο δίκαιο αίτημα μας να σπουδάσουμε απρόσκοπτα, ότι είμαστε δήθεν κόστος!! Δεν πέσαμε βέβαια από τα σύννεφα! Είναι οι ίδιοι που έχουν οδηγήσει της οικογένειες μας στο σημείο που να μην μπορούν να μας στηρίξουν οικονομικά για να σπουδάσουμε, που τσακίζουν το δικαίωμα μας στις δωρεάν σπουδές!!


Στις συνεχόμενες κινητοποιήσεις μας, αντιμετωπίσαμε την προσπάθεια όλων των αρμόδιων φορέων να μας κάνουν μπαλάκι και να μας καθησυχάσουν με λόγια του αέρα!! Οι Πρόεδροι των Τμημάτων μας έστελναν στο Υπουργείο και αυτό πίσω σε αυτούς. Εν τέλει η προφορική δέσμευση που αποσπάσαμε είναι ότι το Υπουργείο θα κάνει δεκτούς έναν επιπλέον αριθμό που θα του δηλώσουν οι πρόεδροι των Τμημάτων.

Όταν πήγαμε λοιπόν στους προέδρους των σχολών μας, μας έστειλαν πίσω στην κυβέρνηση και το Υπουργείο και δήλωσαν ότι δεν είναι αυτοί οι αρμόδιοι για να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας.

Γνωρίζουμε ότι η επίθεση στο δικαίωμα μας στη μόρφωση είναι κομμάτι της συνολικής επίθεσης που δέχονται οι οικογένειες μας, που θα δεχόμαστε και αύριο στο δικαίωμα μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά στο αντικείμενο μας με δικαιώματα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και δεν επαναπαυόμαστε. Προχωράμε άμεσα σε νέες κινητοποιήσεις στους προέδρους των σχολών, στην Βουλή και στο Υπουργείο Παιδείας. Δεν σταματάμε μέχρι να εγκριθούν όλες οι μετεγγραφές.

Καλούμε όλους τους μετεγγραφέντες φοιτητές και φοιτητικούς συλλόγους στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 11/1 στις 12 μ.μ».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Μετεγγραφές.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr