Η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ βάζει «φρένο» στις μετεγγραφές των φοιτητών

Μετεγγραφές Φοιτητών: Νομοθετική ρύθμιση για τις μετεγγραφές ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2018.: Αντίθετο το ΕΚΠΑ με τον σχεδιασμό του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου για τις μετεγγραφές φοιτητών στα ΑΕΙ.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου πιο συγκεκριμένα πήρε την απόφαση πως μόνο 9 μετεγγραφές ανά τμήμα θα γίνουν δεκτές το δεύτερο ακαδημαϊκό εξάμηνο τη στιγμή που ο κ. Γαβρόγλου σχεδίαζε να δώσει εισιτήριο σε όσο το δυνατόν περισσότερους αιτούντες.

Το όλο ζήτημα ξεκίνησε όταν στην παρέμβασή του στη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να καταθέσει νόμο με τον οποίο θα απελευθερώσει τις μετεγγραφές για τα αδέρφια.

«Σήμερα υπάρχουν οικογένειες που συντηρούν δύο και τρία σπίτια είναι απαράδεκτο αυτό. Δεν μπορεί να γίνεται. Μια αριστερή κυβέρνηση με ευαισθησίες πρέπει να το λύσει. Καμιά οικογένεια δε θα συντηρεί πάνω από ένα σπίτι», είχε σημειώσει τότε ο κ. Γαβρόγλου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Μετεγγραφές

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr