Η επιτροπή των μη μετεγγραφέντων φοιτητών για την κινητοποίηση στη Βουλή

Η επιτροπή των μη μετεγγραφέντων φοιτητών για την κινητοποίηση στη Βουλή

Μετεγγραφές Φοιτητών: Η Επιτροπή Αγώνα των Μη Μετεγγραφέντων Φοιτητών αναφέρει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr:

Η επιτροπή μας πραγματοποίησε στις 13/12 συνάντηση μετά από αίτημα μας με κάποια κόμματα στη Βουλή για να εκφράσουμε τα αιτήματα μας. Το κεβερνητικό κόμμα του Σύριζα, μας είπε με λίγα λόγια ότι δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα το οποίο το ίδιο δημιούργησε ως κυβέρνηση, δηλαδή να σπουδάσουμε όλοι οι φοιτητές στις σχολές μας. Ουσιαστικά μα παρέπεμψε στις διοικήσεις των σχολών, μεταβιβάζοντας το πρόβλημα στους Πρυτάνεις και στα Τμήματα.


Η δέσμευση που καταφέραμε να αποσπάσουμε, ότι εφόσον ο Πρόεδρος ενός Τμήματος ζητήσει να εγκριθούν οι μετεγγραφές για τη Σχολή του θα γίνονται δεκτές από το Υπουργείο. Δεν μας καθυσηχάζει αλλά θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Το ΚΚΕ στη συνάντηση που είχαμε μαζί του μας έδωσε την υπερώτηση που έχει καταθέσει ήδη στη Βουλή για τα ζητήματα μας και πως θα κάνει ότι μπορεί για να γίνουν δεκτές οι μετεγγραφές μας.

Τέλος στη συνάντηση που είχαμε με την Ένωση Κεντρώων, αποσπάσαμε την δέσμευση ότι θα γίνει και από μερος τους ερώτηση ώστε να πιέσουν και από πλευράς τους. Ο αγώνας μας δεν σταματά μέχρι τα αιτήματα μας να γίνουν δεκτά, συνεχίζουμε και καλούμε όλους τους μετεγγραφέντες φοιτητές να δώσουν το παρόν στην κινητοποίηση που έχουν καλέσει οι εστιακοί φοιτητές στο Υπουργείο Παιδείας, να ενώσουμε όλοι μαζί την φωνή μας για να σπουδάσουμε όπως έχουμε ανάγκη.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις μετεγγραφές

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr